Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Η CIA προετοίμαζε τον ουκρανικό στρατό από το 2014»

Παραστρατιωτικοί της CIA εκπαίδευαν σε τεχνικές ελευθέρου σκοπευτή, και χρήση όπλων όπως οι Javelin

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Η CIA προετοίμαζε τον ουκρανικό στρατό από το 2014»

Καθώς οι γραμμές μάχης στο Ντονμπάς γίνονταν όλο και πιο σκληρές, μια μικρή, επίλεκτη ομάδα βετεράνων παραστρατιωτικών της CIA πραγματοποίησε τα πρώτα μυστικά ταξίδια στην πρώτη γραμμή, για να συναντηθεί με ουκρανούς ομολόγους της εκεί, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Το μυστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA στην Ουκρανία βοήθησε το Κίεβο να προετοιμαστεί για τη ρωσική επέμβαση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Yahoo News.

Όπως αναφέρεται σχετικά, οι ουκρανοί ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ένα πρόβλημα: οι ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία προσπαθούσαν να τους τυφλώσουν.

Καθώς οι Ουκρανοί έψαχναν στις διόπτρες τους για να βρουν τους στόχους τους, οι Ρώσοι είχαν αρχίσει να εντοπίζουν τη θέση τους, χρησιμοποιώντας τη λάμψη του γυαλιού και εκτόξευαν λέιζερ υψηλής ενέργειας, βλάπτοντας την όραση των ελεύθερων σκοπευτών.

Έτσι η CIA μπήκε στο πλευρό του Κιέβου.

Καθώς οι γραμμές μάχης στο Ντονμπάς γίνονταν όλο και πιο σκληρές, μια μικρή, επίλεκτη ομάδα βετεράνων παραστρατιωτικών της CIA πραγματοποίησε τα πρώτα μυστικά ταξίδια στην πρώτη γραμμή, για να συναντηθεί με ουκρανούς ομολόγους της εκεί, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Οι παραστρατιωτικοί της CIA κατέληξαν σύντομα στο συμπέρασμα ότι, στη Ρωσία και τους συμμάχους της, η υπηρεσία βρισκόταν αντιμέτωπη με έναν αντίπαλο, οι δυνατότητες του οποίου ξεπερνούσαν κατά πολύ τις ισλαμιστικές ομάδες με τις οποίες η CIA πολεμούσε στους πολέμους μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

«Μάθαμε πολλά πολύ γρήγορα», λέει ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών τύφλωσης με λέιζερ των Ρώσων. «Αυτά τα σκ… δεν θα συνέβαιναν με τους Ταλιμπάν».

Ουκρανοί συμμετέχουν σε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο Λβιβ, μαζί με στρατιώτες των ΗΠΑ και άλλους ΝΑΤΟϊκούς, 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τρεις ρώσους στρατηγούς, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός, που φέρεται να εξοντώθηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών – το Yahoo News δεν μπόρεσε να το επαληθεύσει, ανεξάρτητα εάν οι ρώσοι διοικητές σκοτώθηκαν από στρατεύματα που είχαν εκπαιδευτεί από τη CIA.

Τουλάχιστον μέρος της σκληρής αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων έχει τις ρίζες της σε ένα κρυφό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA, που «τρέχει» από τα ανατολικά μέτωπα της Ουκρανίας, λένε στο Yahoo News πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών.

Την πρωτοβουλία περιέγραψαν πάνω από μισή ντουζίνα πρώην αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν όλοι την ανωνυμία τους για να μιλήσουν ελεύθερα για ευαίσθητα θέματα πληροφοριών.

Ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με έδρα την Ουκρανία, οι παραστρατιωτικοί της CIA δίδαξαν στους ουκρανούς ομολόγους τους τεχνικές ελεύθερου σκοπευτή:

– Πώς να χειρίζεστε αντιαρματικούς πυραύλους Javelin που παρέχονται από τις ΗΠΑ και άλλο εξοπλισμό.

– Πώς να αποφύγετε τον ψηφιακό εντοπισμό που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι, για να εντοπίσουν την τοποθεσία των ουκρανικών στρατευμάτων, τα οποία είχαν αφήσει ευάλωτα σε επιθέσεις από το πυροβολικό.

– Πώς να χρησιμοποιείτε κρυφά εργαλεία επικοινωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Πώς να παραμείνετε απαρατήρητοι στην εμπόλεμη ζώνη, ενώ παράλληλα απομακρύνετε από τις θέσεις τους τις ρωσικές δυνάμεις και τις ομάδες ανταρτών.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.