ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Άρματα μάχης του Ισραήλ απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο νοσοκομεία στη Γάζα

Εμποδίζοντας την πρόσβαση στους Παλαιστίνιους

Άρματα μάχης του Ισραήλ απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο νοσοκομεία στη Γάζα

Ισραηλινά άρματα μάχης έφτασαν τη Δευτέρα (22/1) στις πύλες δύο νοσοκομείων στη Χαν Γιούνις, τη μεγαλύτερη πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, εμποδίζοντας την πρόσβαση στους Παλαιστίνιους.

Κάτοικοι της Χαν Γιούνις επισήμαναν ότι ο βομβαρδισμός της πόλης από αέρος, ξηράς και θάλασσας είναι ο πιο σφοδρός που έχει σημειωθεί στη νότια Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, την ώρα που ισραηλινά άρματα μάχης κινούνται από το ανατολικό προς το δυτικό τμήμα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters, άτομα περιπλανώνται σε μια πόλη-φάντασμα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί και στήλες καπνού υψώνονται στον ουρανό σε διάφορες περιοχές.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα επιχείρηση για την κατάληψη της Χαν Γιούνις, όπου ισχυρίζεται ότι βρίσκονται πλέον τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς.

Η νέα φάση του πολέμου έχει μεταφέρει τις συγκρούσεις βαθιά στη Χαν Γιούνις, όπου έχουν καταφύγει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι από το βόρειο τμήμα της Γάζας, για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, οι οποίοι έχουν κοστίσει τη ζωή σε 25.295 ανθρώπους μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της Χαμάς.

Η πλειονότητα των 2,3 εκατ. κατοίκων της Γάζας ζει πλέον σε δύο πόλεις, τη Ντέιρ αλ Μπάλα και τη Ράφα, αντίστοιχα βόρεια και νότια της Χαν Γιούνις. Είναι στριμωγμένοι σε δημόσια κτίρια και τεράστιους καταυλισμούς από σκηνές φτιαγμένες από πλαστικά φύλλα, στερεωμένα σε ξύλινα πλαίσια.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επισήμανε ότι δεν έχει πλέον επαφή με τους εργαζόμενούς της στο νοσοκομείο αλ Άμαλ της Χαν Γιούνις, την κεντρική βάση της οργάνωσης, έξω από την οποία είναι σταθμευμένα ισραηλινά τανκς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο δυτικά τα ισραηλινά άρματα μάχης έφτασαν για πρώτη φορά στη συνοικία αλ Μαουάσι, κοντά στις ακτές της Μεσογείου, αποκλείοντας την πρόσβαση στο νοσοκομείο αλ Χάιρ και σταθμεύοντας γύρω από το νοσοκομείο αλ Άκσα, που βρίσκεται εκεί κοντά και το οποίο είναι γεμάτο εκτοπισμένους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.