ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανταλλάσσουν αιχμαλώτους

Προχώρησαν σε αυτό το βήμα προς την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανταλλάσσουν αιχμαλώτους

Αιχμαλώτους πολέμου αντάλλαξαν στα σύνορά τους σήμερα, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, κάνοντας ένα βήμα προς την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων.

Η ανταλλαγή επρόκειτο να περιλαμβάνει την απελευθέρωση από το Αζερμπαϊτζάν 32 Αρμενίων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αιχμαλωτίστηκαν στα τέλη του 2020.

Ως αντάλλαγμα, η Αρμενία παρέδωσε δύο Αζέρους στρατιώτες, που κρατούνταν από τα τέλη του Απριλίου του 2023.

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συζητούν επίσης την αποχώρηση στρατευμάτων από τα κοινά τους σύνορα, αν και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση έως τώρα.

Οι δύο γειτονικές χώρες του νότιου Καυκάσου έχουν εμπλακεί σε δύο πολέμους τα τελευταία 30 χρόνια αναφορικά με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια ορεινή περιοχή που βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά οι περισσότεροι κάτοικοί του ήταν Αρμένιοι.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε το Καραμπάχ σε μια αστραπιαία επίθεση τον Σεπτέμβριο, αναγκάζοντας τους περισσότερους από τους 120.000 Αρμενίους να καταφύγουν στην Αρμενία.

Ανακοινώνοντας τη σχεδιαζόμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων την περασμένη εβδομάδα, οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι «επαναβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να εξομαλύνουν τις σχέσεις και να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συνθήκη στη βάση του σεβασμού για τις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία χαιρετίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, που για δεκαετίες προσπαθούν να πείσουν τις δύο χώρες να υπογράψουν ειρηνευτική συνθήκη, για να διευθετήσουν εκκρεμή ζητήματα όπως η οριοθέτηση των συνόρων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.