ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

BBC: «Η ισραηλινή πυροβολαρχία χτυπά συνεχώς τη Λωρίδα της Γάζας»

«Ο ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι αυξάνει το ρυθμό των επιχειρήσεων»

BBC: «Η ισραηλινή πυροβολαρχία χτυπά συνεχώς τη Λωρίδα της Γάζας»

Ο δημοσιογράφος του BBC, Jeremy Bowen, ο οποίος βρίσκεται στη Σντερότ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας μεταδίδει ότι τα συνεχή πυρά βαρέως πυροβολικού προς την περιοχή, συνεχίζονται.

«Η ισραηλινή πυροβολαρχία εδώ κοντά ρίχνει αρκετές φορές το λεπτό. Η ίδια η πόλη είναι σχεδόν έρημη. Οι περισσότεροι πολίτες έχουν φύγει ή έχουν απομακρυνθεί. Ο ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι αυξάνει το ρυθμό των επιχειρήσεων», σημειώνει ο Jeremy Bowen.

«Από το βίντεο από τη Γάζα που δημοσιοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, και από ό,τι μπορεί να δει κανείς κατά μήκος της συνοριακής περιοχής το βράδυ της Παρασκευής, φαίνονται πολύ ισχυροί βομβαρδισμοί. Αλλά η διακοπή των επικοινωνιών σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει», εξηγεί ο Bowen και συμπληρώνει:

«Για παράδειγμα, μίλησα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με το κεντρικό τους γραφείο στο Νότο μέσω δορυφορικού τηλεφώνου, αλλά καθώς δεν υπάρχει εσωτερική επικοινωνία, δεν μπορούν να συνδεθούν με τα γραφεία της περιοχής τους που φροντίζουν τις επιχειρήσεις βοήθειας – που αυτή τη στιγμή έχουν ανασταλεί τελείως – για να δουν πώς τα πάνε».

«Αν και οι βομβαρδισμοί επικεντρώνονται πολύ στο βόρειο τμήμα, η Λωρίδα της Γάζας έχει μήκος μόνο περίπου 45 χιλιόμετρα (28 μίλια), με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να ακούσει τις εκρήξεις να εκτείνονται για μίλια γύρω από την περιοχή», τονίζει.

Το Ισραήλ προσπαθεί να «καθαρίσει» τις σήραγγες

Ο Bowen διευκρινίζει ότι «ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί πιθανότατα να “καθαρίσει” τις σήραγγες, πιθανώς με ειδικές δυνάμεις που εντοπίζουν στόχους για τις επιθέσεις της αεροπορίας.

«Είναι χερσαία επίθεση; Δεν νομίζω ότι πρέπει να κολλήσουμε πολύ στους ορισμούς όλων αυτών. Όταν είδαμε τη στρατιωτική συγκέντρωση, την κινητοποίηση πάνω από 300.000 εφέδρων, νομίζαμε ότι θα βλέπαμε μια ολομέτωπη εισβολή στη Γάζα.

Νομίζω όμως ότι αυτό που μπορεί να κάνουν, είναι να εκκαθαρίζουν περιοχές της Γάζας κομμάτι – κομμάτι. Ένιωσα από τα σχόλια του ισραηλινού στρατού ότι πρόκειται να συνεχίζουν να πιέζουν και ότι επρόκειτο για “εκδίκηση”.

Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε μια πολύ εκτεταμένη επιδρομή ή μια χερσαία επίθεση. Είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση», επισημαίνει ο δημοσιογράφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η επίγεια επίθεση του Ισραήλ είναι βέβαιο ότι θα σκοτώσει και Παλαιστίνιους αμάχους. Όσο περισσότερους Παλαιστίνιους σκοτώνουν τόσο μεγαλύτερη γίνεται η οργή στη Μέση Ανατολή, σε χώρες τόσο φιλικές Ισραήλ αλλά και σε εχθρούς του. Ωστόσο, δεν εγγυάται ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί. Αλλά αυξάνει την αστάθεια και την αβεβαιότητα σε μια περιοχή που είναι ήδη εύθραυστη», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.