ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

BBC: Στους 46.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022

Στα ίδια επίπεδα και ο αριθμός των απωλειών των Ουκρανών

BBC: Στους 46.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022

Η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με το Mediazona και ομάδα «εθελοντών» ταυτοποίησαν τα ονόματα 46.678 Ρώσων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022.

Πρόκειται για ονόματα τα οποία κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν από ανοιχτές πηγές.

Στο διάστημα δύο εβδομάδων από τότε που δημοσιεύθηκε η τελευταία καταγραφή των ρωσικών απωλειών, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ακόμη 1.555 στρατιωτικών, αριθμός από τους μεγαλύτερους από την αρχή του πολέμου.

Το BBC και ο ιστότοπος Mediazona επισημαίνουν ότι οι κοινοποιήσεις για τον θάνατο των στρατιωτικών συχνά φθάνουν με καθυστέρηση στους συγγενείς τους. Γι’ αυτό τον λόγο η αύξηση των απωλειών στο διάστημα αυτό των δύο εβδομάδων μπορεί να είναι συνέπεια της επίθεσης στην Αβντίιβκα. Ωστόσο γίνονται ταυτοποιήσεις για μεταγενέστερες απώλειες που σχετίζονται με απόπειρες επιθέσεων του ρωσικού στρατού στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υφίστανται αυτή την περίοδο οι εθελοντές που στέλνονται στο μέτωπο (επιπλέον 382 ταυτοποιημένοι θάνατοι σε δύο εβδομάδες), επίστρατοι (επιπλέον 219 θάνατοι) και κρατούμενοι από σωφρονιστικά ιδρύματα (επιπλέον 191), επισημαίνει το BBC.

Ο συνολικός αριθμός των απωλειών αυξάνεται ουσιαστικά, εάν συμπεριληφθούν στον κατάλογο εκείνοι που πολεμούσαν εναντίον της Ουκρανίας μέσα από τις γραμμές των λαϊκών αστυνομιών των αυτοανακηρυχθέντων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Η Μόσχα και το Κίεβο δεν αποκαλύπτουν τις απώλειες στον πόλεμο στην Ουκρανία, μιλώντας μόνο για τις απώλειες του αντιπάλου. Οι αντιμαχόμενες πλευρές στις πολεμικές συγκρούσεις έχουν την τάση να υπερβάλλουν ως προς τις επιτυχίες τους και να υποβαθμίζουν τις αποτυχίες τους. Η έρευνα του BBC και του Mediazona είναι μια από τις πιο σημαντικές ανεξάρτητες εκτιμήσεις για τον αριθμό των απωλειών.

Σύμφωνα πάντως με δυτικές πηγές οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από το Φεβρουάριο του 2022 ανέρχονται σε 31.000 αν και ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι διπλάσιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.