ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bild και CNN καταγράφουν την ουκρανική ήττα στην Ζαπορίζια: «Υποτίμησαν τους Ρώσους» (βίντεο)

Τα δυτικά Μέσα ανακαλύπτουν τι πραγματικά έχει συμβεί

Bild και CNN καταγράφουν την ουκρανική ήττα στην Ζαπορίζια: «Υποτίμησαν τους Ρώσους» (βίντεο)

Απώλειες σε άρματα μάχης και ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ που πλέον συγκρίνονται μόνο με αυτές που είχε η Γερμανία στην μάχη του Κουρσκ, καταγράφει η Ουκρανία στους οικισμούς Ουροζάιν και Σταρομαγιόσκ που υποτίθεται ότι ελέγχονταν από τις δυνάμεις του Κιέβου μέχρι την στιγμή που δόθηκαν στην δημοσιότητα τα παρακάτω βίντεο.

Η γερμανική Bild γράφει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 31 τεθωρακισμένα στις μάχες για το χωριό Σταρομαγιόσκ και τα 23 εξ αυτών είχαν αντιναρκική προστασία. Τα συντρίμμια του εξοπλισμού παραμένουν στο πεδίο της μάχης, αφού δεν υπάρχει τρόπος εκκένωσης τους»!

Σε 7.000 νεκρούς Ουκρανούς μόνο τους δύο οικισμούς Ουροζάιν και Σταρομαγιόσκ τις τελευταίες 20 ημέρες αναφέρονται οι Γερμανοί.

Στην περιοχή πολέμησαν και καταστράφηκαν ολικά ή εν μέρει μονάδες του 137ου Ξεχωριστού Τάγματος Πεζοναυτών, της 35ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 35ης και 38ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και της 4ης Ξεχωριστής Ταξιαρχίας Αρμάτων.

Το CNN σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του περιγράφει την έκταση της ουκρανικής καταστροφής;

«Κατεστραμμένα Bradley και γερασμένα Humvee, κείτονται δίπλα στο ουκρανικό T-72 της σοβιετικής εποχής που κατεβάζει τον πυργίσκο του κι ετοιμάζεται για βολή. Τρία βλήματα σφυρίζουν, το άρμα εντοπίζεται και χάνεται μέσα σε έναν στρόβιλο σκόνης»

Ο Λώτος, διοικητής ίλης ουκρανικών αρμάτων καταθέτει την δική του μαρτυρία: «Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο στο Χάρκοβο . Εδώ ο εχθρός ήταν έτοιμος, δυστυχώς. Όλοι κουβέντιαζαν για μήνες ότι θα μετακομίσουμε εδώ». Και προσθέτει: «Περιμέναμε λιγότερη αντίσταση. Κρατάνε. Έχουν ηγεσία. Δεν το λες συχνά αυτό για τον εχθρό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά από μήνες πρωτοσέλιδων για την «ρωσική ανικανότητα και αταξία», μαθαίνουν ότι τα καλύτερα στρατεύματα της Μόσχας –οι αλεξιπτωτιστές στο νότιο μέτωπο– δεν έχουν ξεχάσει την εκπαίδευσή τους. «Δεν πρέπει να υπερτιμάς τον εχθρό», λέει ο Βλαντ, Ουκρανός αξιωματικός στο CNN «Αλλά και δεν πρέπει να τον υποτιμάς»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.