ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δείτε βίντεο από τις συγκρούσεις της Χαμάς με τον ισραηλινό Στρατό

Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην πόλη Χαν Γιουνίς, στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας

Δείτε βίντεο από τις συγκρούσεις της Χαμάς με τον ισραηλινό Στρατό

Η Χαμάς, δημοσίευσε ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύγκρουση ανάμεσα στους ενόπλους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης και τον ισραηλινό Στρατό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που προβάλλει το δίκτυο War Monitor, οι άνδρες της Χαμάς διακρίνονται σε υπόγειες σήραγγες, που είναι βασικός στόχος του ισραηλινού στρατού ο οποίος έχει καταφέρει σημαντικά πλήγματα κατά της οργάνωσης από ξηράς, αέρος και θαλάσσης.

Η Χαμάς από την πλευρά της επιχειρεί να δείξει τις δικές της επιθετικές ενέργειες, υπογραμμίζοντας μέσα από σχεδιαγράμματα και με κόκκινα γράμματα τα σημεία που φέρεται να έπληξε.

Οι συγκρούσεις, σύμφωνα με το βίντεο, λαμβάνουν χώρα στην πόλη Χαν Γιουνίς, στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.

Η πορεία της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα

Οι εικόνες δείχνουν ίχνη οχημάτων να εξελίσσονται σε όλο το πλάτος νότια της πόλης της Γάζας. Αυτή η προέλαση φαίνεται ότι διήρκεσε πολλές ημέρες και προηγούμενες δορυφορικές εικόνες έδειξαν πολλαπλά μεγάλα σύννεφα καπνού κατά μήκος της διαδρομής, γεγονός που υποδηλώνει σφοδρές μάχες.

Τα ισραηλινά στρατεύματα που προωθούνται σε αυτόν τον άξονα διέκοψαν την οδό Salah al-Din, μια κεντρική αρτηρία που διασχίζει τη λωρίδα. Στις 30 Οκτωβρίου, ένα βίντεο έδειξε ένα ισραηλινό τανκ στο δρόμο να πυροβολεί ένα πολιτικό όχημα.

Μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, τα στρατεύματα σε αυτόν τον άξονα έφτασαν στην οδό Al-Rashid, η οποία εκτείνεται κατά μήκος της μεσογειακής ακτής, όπως δείχνουν οι εικόνες.

Μια εικόνα υψηλής ανάλυσης που ελήφθη στις 3 Νοεμβρίου και παραχωρήθηκε στην Washington Post από την Planet Labs δείχνει λεπτομερώς την άκρη της νότιας ισραηλινής προέλασης. GAZASAT-DAMAGE-4

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περισσότερα από δώδεκα από αυτά που φαίνεται να είναι τεθωρακισμένα οχήματα διακρίνονται σε απόσταση περίπου 900 μέτρων από την οδό Al-Rashid και την ακτή, και τα στρατεύματα έχουν σκάψει θέσεις μέσα στους χώρους του κτιρίου που στους χάρτες προσδιορίζεται ως Friends Club, ένα ιδιωτικό αθλητικό και ιππικό κλαμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.