ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δυτική Όχθη: Επιχείρηση του ισραηλινού Στρατού σε πανεπιστήμιο της Ναμπλούς – Συνελήφθησαν φοιτητές

Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 24.100 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και μικρά παιδιά

Δυτική Όχθη: Επιχείρηση του ισραηλινού Στρατού σε πανεπιστήμιο της Ναμπλούς – Συνελήφθησαν φοιτητές

Ο ισραηλινός Στρατός και η αστυνομία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, προχώρησαν σε μια επιχείρηση ασφαλείας στο πανεπιστήμιο Αλ Νατζάχ, στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, συλλαμβάνοντας πολλούς φοιτητές.

«Εννέα καταζητούμενοι κρύβονταν» στον χώρο του πανεπιστημίου, διαβεβαίωσε ο ισραηλινός Στρατός, σύμφωνα με τον οποίο επρόκειτο για μέλη των «πυρήνων φοιτητών της Χαμάς».

Ο Στρατός πρόσθεσε ότι έχει θέσει υπό κράτηση «πολλούς άλλους υπόπτους προκειμένου να τους ανακρίνει» στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που στρέφεται εναντίον «τρομοκρατικών ομάδων αποτελούμενων από φοιτητές των πυρήνων της Χαμάς (…) που δρουν στα πανεπιστήμια» της Δυτικής Όχθης, εδάφους κατεχόμενου από το Ισραήλ από το 1967.

Ένα στέλεχος του πανεπιστημίου έκανε λόγο για 25 προσαγωγές και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών.

Σύμφωνα με μια παλαιστινιακή πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, οι συλλήψεις έγιναν αφού αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα που καλούσαν τους φοιτητές σε μια «συλλογική προσευχή, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την αντίσταση στη Γάζα».

Η προσευχή οργανώθηκε μετά τις δηλώσεις, που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ενός εκπροσώπου της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ημερών από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, την Κυριακή.

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος είπε ότι πολλοί από τους ομήρους που κρατούνταν από τη Χαμάς και τους συμμάχους της είναι «πιθανότατα» νεκροί.

Σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστίνιων κρατουμένων, μια ένωση που στηρίζει τους φυλακισμένους σε ισραηλινές φυλακές, ο ισραηλινός Στρατός έχει συλλάβει σχεδόν 6.000 ανθρώπους στη Δυτική Όχθη μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 340 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στο ίδιο διάστημα στην περιοχή αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 24.100 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και μικρά παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.