ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΕΕ: Κύμα αντιδράσεων για τη μερική επιστράτευση που εξήγγειλε ο Β.Πούτιν

Πρωθυπουργός Πολωνίας Μ.Μοραβιέτσκι: «Η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταστρέψει την Ουκρανία και να αρπάξει μέρος του εδάφους της - Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό»

ΕΕ: Κύμα αντιδράσεων για τη μερική επιστράτευση που εξήγγειλε ο Β.Πούτιν

Αντιδράσεις στη Δύση έχει προκαλέσει η εξαγγελία Β.Πούτιν για μερική επιστράτευση 300.000 εφέδρων, επτά μήνες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ήδη, Βρετανία και Γερμανία ανησυχούν για κλιμάκωση του πολέμου ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια, μετά την προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου προς τη Δύση.

«Το Κρεμλίνο ανακοινώνει κινητοποίηση για τη διεθνή ημέρα Ειρήνης 2022, ενώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ οι χώρες εργάζονται για τη συνεργασία, την ασφάλεια και την ευημερία. Η στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία παραμένει σταθερή» έγραψε ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Νέα Υόρκη (οι οποίες έγιναν πριν από την πρωινή ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν) υπογραμμίζοντας ότι «όλες οι προσπάθειες της Ρωσίας να αλλάξουν τα σύνορα της Ουκρανίας αντιβαίνουν στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Λίγο νωρίτερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ επέκρινε το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν περί μερικής επιστράτευσης, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «σοβαρό και κακό βήμα».

«Με τη μερική επιστράτευση η Ρωσία ακολουθεί μια πολιτική κλιμάκωσης του  πολέμου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Πρόκειται για ένα σοβαρό και κακό βήμα το οποίο καταδικάζουμε έντονα», αντέδρασε στο Twitter ο Χάμπεκ, που είναι και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.

Ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει την Ουκρανία και να αλλάξει τα σύνορά της.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε σε συνεργασία με τους συμμάχους μας ώστε το ΝΑΤΟ να στηρίξει την Ουκρανία ακόμη περισσότερο ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της», υπογράμμισε, καλώντας τη Δύση να προσφέρει περισσότερη βοήθεια στο Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πληροφορίες περί μερικής επιστράτευσης επιβεβαιώθηκαν, η Ρωσία θα προσπαθήσει να καταστρέψει την Ουκρανία και να αρπάξει μέρος του εδάφους της. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι στη διάρκεια στρατιωτικών γυμνασίων του πολωνικού στρατού με βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.