ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεγάλη επίθεση των Ουκρανών στη Ζαπορίζια

Κίεβο: «Δεν ξεκινήσαμε ακόμη την αντεπίθεση»

Μεγάλη επίθεση των Ουκρανών στη Ζαπορίζια

Σφοδρές μάχες διεξάγονται το μεσημέρι της Τετάρτης (7/6) στο μέτωπο της Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στο Ορεχόβο, εκεί που οι Ουκρανοί προσπάθησαν να διασπάσουν τη ρωσική ζώνη άμυνας. 

Οι Ουκρανοί έχουν ρίξει στο μέτωπο πολλές μονάδες, από την πρώτη και τη δεύτερη γραμμή, ενώ φέρεται να συμμετέχει και η ουκρανική εφεδρεία που εγκατέλειψε τη θέση της στο Ντνίπρο. 

Προς το παρόν φαίνεται οι ουκρανική επίθεση να οδηγείται προς αποτυχία, καθώς πολλά άρματα μάχης έχουν δεχθεί πυρά από το ρωσικό Πυροβολικό και αντιαρματικούς πυραύλους, ενώ σημειώθηκαν εκρήξεις και από τις νάρκες που είχαν τοποθετηθεί. 

Στο σημείο επιχειρεί και η Αεροπορία της Ρωσίας, η οποία κτυπά τα στρατεύματα των Ουκρανών, οι οποίοι συμμετέχουν με τέσσερις ταξιαρχίες του 10ου Σώματος Στρατού.

Επίσης επιθέσεις σημειώθηκαν και στις περιοχές Rabotino και Belogorye.

Την ίδια ώρα Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον τομέα ασφαλείας υποστηρίζει ότι το Κίεβο δεν έχει εξαπολύσει ακόμη τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση για να ανακτήσει τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Ο Ολεξίι Ντανίλοφ, γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, διέψευσε δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων που ανακοίνωσαν ότι η αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει.

«Όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Το πότε θα αρχίσει όλο αυτό, θα το αποφασίσει ο στρατός μας» δήλωσε ο Ντανίλοφ σε συνέντευξή του στο Reuters. «Όταν αρχίσουμε την αντεπίθεση, θα το μάθει ο καθένας, θα την δουν».

Ο Ντανίλοφ είπε ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κάνει λάθος θεωρώντας την προώθηση του ουκρανικού στρατού σε περιοχές του μετώπου ως έναρξη μιας ευρύτερης επιχείρησης.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Άμυνας Άννα Μαλιάρ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει προχωρήσει από 200 έως 1.100 μέτρα σε μερικές περιοχές γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπακχμούτ στα ανατολικά τις τελευταίες 24 ώρες.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την κατάσταση στα πεδία των μαχών.

Το Κίεβο ελπίζει, πάντως, ότι η επί μακρόν αναμενόμενη αντεπίθεση θα σημάνει μια καθοριστική στιγμή στον πόλεμο και επιθυμεί να ανακτήσει σημαντικά τμήματα εδαφών που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.