Οι Ρώσοι έπληξαν το αρχηγείο του ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό ως αντίποινα για την χθεσινή επίθεση στο Κρεμλίνο

Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών

Οι Ρώσοι έπληξαν το αρχηγείο του ουκρανικού Ναυτικού στην Οδησσό ως αντίποινα για την χθεσινή επίθεση στο Κρεμλίνο

Oι Ρώσοι πραγματοποίησαν μεγάλο πλήγμα στην Οδησσό ως αντίποινα για την χθεσινή επίθεση με drones κατά του Κρεμλίνου με στόχο την δολοφονία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν (όπως λένε οι Ρώσοι), καθώς ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Geran-2» έπληξε το αρχηγείο και την ακαδημία του ουκρανικού Ναυτικού.

Η επίθεση αναφέρεται ότι ήταν εξαιρετικά ισχυρή.

Η επίθεση οδήγησε στην καταστροφή του κτιρίου και σε σημαντικές ζημιές στη στρατιωτική υποδομή.

Από το χτύπημα υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, αλλά ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Το UAV Geran-2 είναι το Shahed 136 ιρανικής κατασκευής και έχει τη δυνατότητα να πετάει αυτόνομα σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και να εντοπίζει στόχους και να τους καταστρέφει.

Σε ότι αφορά την πρώτη ουκρανική επίθεση στο Ορεκόβσκι της Ζαπορίζια οι Ρώσοι αναφέρουν πως την αναχαίτισαν στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Το Ορεκόβσκι είναι συγκοινωνιακός κόμβος και θεωρείται απαραίτητο «βήμα» για τους Ουκρανούς για να προχωρήσουν προς την Μελιτόπολη.

Ήδη μεγάλο μέρος του οικισμού έχει καταστραφεί και οι Ρώσοι πίσω από αυτό έχουν δημιουργήσει πολυεπίπεδες και πολυδαίδαλες γραμμές άμυνας. Μένει να φανεί αν θα είναι αποτελεσματικές γιατί οι μάχες μόλις ξεκίνησαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.