Παραδόθηκε το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ – Έπεσε το Azovstal – Ζητούν «έλεος και κατανόηση» (βίντεο)-(upd)

Το pronews.gr ήταν το πρώτο ειδησεογραφικό μέσο στην Ελλάδα που δημοσιοποίησε την παράδοση των Ουκρανών στην Μαριούπολη

Παραδόθηκε το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ – Έπεσε το Azovstal – Ζητούν «έλεος και κατανόηση» (βίντεο)-(upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 16/5 – 22.45): Η πολιορκία του Azovstal τελείωσε εχθές το βράδυ με την παράδοση του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ στα ρωσικά στρατεύματα!

Ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ, Denis Prokopenko, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στα υπόγεια του εργοστασίου Azovstal, κατέγραψε σε βίντεο το μήνυμα του.

Σε αυτό, ανέφερε ότι: «Η φρουρά που μπλοκαρίστηκε από τις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις εκπλήρωνε συγκεκριμένη διαταγή της διοίκησης».

Οι 600 άνδρες που είχαν απομείνει χωρίς νερό και φαγητό παραδίδονται ήδη στις ρωσικές μονάδες, οι οποίες ξεκίνησαν να δέχονται τους πρώτους τραυματίες και να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία της Ρωσίας και του Λουχάνσκ.

Ο D. Prokopenko ανακοίνωσε την συμφωνία με τους Ρώσους καθώς ήταν «Η μόνη σωστή απόφαση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η φρουρά της Μαριούπολης άντεξε για 82 ημέρες, γεγονός που επέτρεψε στα ουκρανικά στρατεύματα να ανασυνταχθούν και να λάβουν ξένα όπλα».

Στην ομιλία του, ο Prokopenko ανέφερε ότι η απόφαση έγινε με γνώμονα τη «διάσωση της ζωής και της υγείας του προσωπικού».

Ο Προκοπένκο, δικαιολογώντας την απόφαση να παραδοθεί, υποστήριξε ότι “Το να σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας,  – αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο διοίκησης και ελέγχου. Ειδικά αν η απόφασή σας υποστηρίζεται από την ανώτατη διοίκηση.

Κανένα όπλο δεν θα λειτουργήσει χωρίς επαγγελματικά εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό, γεγονός που το καθιστά το πιο πολύτιμο στοιχείο του στρατού.

Προκειμένου να σωθούν ζωές, ολόκληρη η φρουρά της Μαριούπολης συμμορφώνεται με την εγκεκριμένη απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης και ελπίζει στην υποστήριξη του ουκρανικού λαού», είπε ο Προκοπένκο.

Βέβαια, άλλα έλεγε πριν από 2,5 μήνες όταν διακήρυσσε ότι «Θα πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη και την τελευταία σφαίρα και θα νικήσουμε παντού τους Ρώσους σε γη, θάλασσα και αέρα».

Δείτε:

Ρωσικά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει για να παραλάβουν τους τραυματίες Αζοφίτες:

Βίντεο από την παράδοση Ουκρανών στρατιωτών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.