ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές πήραν πάλι τον έλεγχο του Σταραμαγιόρσκ (βίντεο)

Βαλλιστικά βλήματα Iskander-M κτύπησαν το Χάρκοβο

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές πήραν πάλι τον έλεγχο του Σταραμαγιόρσκ (βίντεο)

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές ανακατέλαβαν το χωριό Σταραμαγιόρσκ για το οποίο οι Ουκρανοί είχαν καταβάλει βαρύ φόρο αίματος πριν τρεις ημέρες για να το καταλάβουν (πάνω από 3.000 νεκροί στις μάχες που είχαν προηγηθεί τον περασμένο 1,5 μήνα).

Όπως ανακοίνωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 ο επικεφαλής της αυτόνομης ρωσικής δημοκρατίας του Ντονμπάς, Ντένις Πουσίλιν, «Οι μονάδες μας κατάφεραν να εκδιώξουν τον εχθρό από το Σταραμαγιόρσκ μετά από ολοήμερη επίθεση».

Μέχρι το μεσημέρι ένας λόχος Ρώσων αλεξιπτωτιστών είχε καταφέρει να ανακαταλάβει μέρος του χωριού, ενώ εδώ και λίγη ώρα αναφέρεται ότι επιτεύχθηκε ο επανέλεγχός του από τις ρωσικές δυνάμεις.

Με την υποστήριξη του 247ου Συντάγματος Κοζάκων (αερομεταφερόμενη μονάδα), επανέκτησαν τον έλεγχο του χωριού, αλλά οι μάχες συνεχίζονται.

 Οι Ρώσοι μετέφεραν δυνάμεις από την Χερσώνα σε μια αστραπιαία επιχείρηση προκειμένου να «ακυρώσουν» την ουκρανική επιτυχία, στην οποία είχε αναφερθεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι.

Γενικά, η ουκρανική αντεπίθεση ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα βάναυσο μάθημα για τα ουκρανικά στρατεύματα που αγωνίστηκαν να καταλάβουν εκ νέου εδάφη στη νότια περιοχή της Ζαπορίζια.

Σε δύο μήνες, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει λιγότερο από 15 χιλιόμετρα σε οποιοδήποτε σημείο κατά μήκος του μετώπου των 150 χιλιομέτρων της περιοχής.

Όλα αυτά ενώ τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, απώθησαν τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις που επιχείρησαν να ανασχέσουν την ρωσική προέλαση στην πόλη Λίμαν.

Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγονται σφοδρές αρματομαχίες με τους Ουκρανούς να έχουν σοβαρές απώλειες:

Σήμερα, επίσης, δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-M, κτύπησαν βάσεις μισθοφόρων στο Νοβομπαβάρσκου του Χαρκόβου.

https://twitter.com/clashreport/status/1685904080755953664?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.