ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Βαλλιστικά βλήματα της Βόρειας Κορέας κτύπησαν την Ουκρανία!

Τα βορειοκορεατικά βλήματα κτύπησαν στόχους μέχρι και σε 800 χλμ. απόσταση

Βαλλιστικά βλήματα της Βόρειας Κορέας κτύπησαν την Ουκρανία!

Βαλλιστικοί πύραυλοι από την Βόρειο Κορέα έπληξαν την Ουκρανία και κατέστρεψαν κρίσιμες αμυντικές υποδομές! Πρόκειται για βλήματα Hwasong-11, που μοιάζει στον ρωσικό/σοβιετικό OTR-21 και εισήλθε σε υπηρεσία στην Βόρειο Κορέα πριν 20 χρόνια περίπου, αλλά και για το βορειοκορεατικό αντίγραφο των 9K720 Iskander, τον KN-23 με ακτίνα δράσης 700-800 χλμ. (φωτό)

Οι Ρώσοι στην περίπτωση των Ιskander-Μ είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο, καθώς το βλήμα αν και εξαιρετικά ακριβές και καταστροφικό κοστίζει πολύ στην κατασκευή του και είχε μειωθεί το απόθεμα ασφαλείας στο 30% από την συνεχή χρήση του το πρώτο εξάμηνο του πολέμου.

Επίσης η Ρωσία παραλαμβάνει και μεγάλες ποσότητες από βλήματα ρουκετών (μη κατευθυνόμενα) KN-09 των 300 mm από την Βόρειο Κορέα.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι «Κανείς δεν περίμενε ότι εκτός από πυρομαχικά θα λάμβανε βαλλιστικούς πυραύλους η Ρωσία από την Βόρειο Κορέα».

Η συνολική ποσότητα βαλλιστικών βλημάτων που παραλήφθηκε αρχικά ανέρχεται σε 200 πυραύλους και ακολουθεί επιπλέον ποσότητα, καθώς τα εργοστάσια της Βόρειας Κορέας εργάζονται «τριπλοβάρδιες», δηλαδή 24 ώρες το 24ωρό για να παράξουν πυρομαχικά για την Ρωσία σε αντάλλαγμα τρόφιμα και πρώτες ύλες, αλλά και την βοήθεια στο διάστημα για να μπορέσει να αποκτήσει η Βόρεια Κορέα κατασκοπευτικούς δορυφόρους.

Επίσης φορτία πυραύλων παραλαμβάνει ο ρωσικός Στρατός και από το Ιράν: Fateh-110, Zolfagar και Dezful εμβέλειας 1.000 χλμ. έχουν ξεκινήσει να παραδίδονται ότι θα παραδοθούν μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι!

Ο πύραυλος μικρού βεληνεκούς Fateh-110 χρησιμοποιήθηκε ήδη από το Ιράν τον Ιανουάριο του 2020 όταν ισοπέδωσε τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ μετά την δολοφονία του διοικητή του IRGC Qasem Soleimani. Έχει βάρος 3,3 τόνων και γόμωση 448 κιλά εκρηκτικών σε απόσταση έως και 300 χλμ.

Ο πύραυλός Zolfagar είναι η εξέλιξη του Fateh. Αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος στερεού καυσίμου με μήκος 10,3 μέτρα και μεικτό βάρος 4570 κιλά πλήττει στόχους σε ακτίνα 700 χιλιομέτρων. Ταυτόχρονα, φέρει κεφαλή βάρους 579 κιλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας παρείχε πρόσφατα στη Ρωσία εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων και αρκετές δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στην WSJ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.