ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ένοπλο επεισόδιο στη Νότια Οσετία και εισβολή σαμποτέρ στην Αμπχαζία: Κάποιοι θέλουν «ανάφλεξη» και στον Καύκασο;

Στόχος των δολιοφθορέων ήταν το αεροδρόμιο του Σοκούμι

Ένοπλο επεισόδιο στη Νότια Οσετία και εισβολή σαμποτέρ στην Αμπχαζία: Κάποιοι θέλουν «ανάφλεξη» και στον Καύκασο;

Περίεργα επεισόδια έλαβαν χώρα στα όρια των αυτονομημένων Δημοκρατιών της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας με την Γεωργία.

Ομάδα αποτελούμενη από 50 δολιοφθορείς εισήλθε στο έδαφος της Αμπχαζίας με σκοπό την «διεξαγωγή τρομοκρατικής επίθεσης» στο αεροδρόμιο του Σοκούμι!

«Οι άνδρες ήταν οπλισμένοι με δυτικά όπλα, πιθανώς τυφέκια εφόδου M-4, με μαύρες στολές, μάσκες, κράνη και ήταν πολύ καλά εξοπλισμένοι. Διέθεταν επίσης ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω από την περιοχή», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της αυτονομημένης Δημοκρατίας Ρόμπερτ Κιουτ.

H ομάδα αναζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει στην περιοχή μεγάλη ναυτική βάση.

Όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Την προηγούμενη ημέρα υπήρξε ενοχλώ επεισόδιο και στο έδαφος της Νότιας Οσετίας.

«Ένας Γεωργιανός σκοτώθηκε από Ρώσους στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των μη αναγνωρισμένων συνόρων μεταξύ της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αποσχισθείσας επαρχίας της Νότιας Οσετίας και των εδαφών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι.

H είδηση μάλιστα μεταδόθηκε από το reuters.

Δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία και ότι δεν έχουν κμαία σχέση μεταξύ τους τα δύο επεισόδια.

Είναι πολύ πιθανό ότι κάποιοι απεργάζονται σχέδια δημιουργίας μίας ακόμα συγκρούσεις στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Καυκάσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν είναι τυχαίο και το αντιρωσικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Αρμενία με την πρόσφατη απώλεια του Ναγκόρνο Καραμπάχ το οποίο στην ουσία παραδόθηκε στους Αζέρους από την κυβέρνηση Πασινιάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.