Επέμβαση στην Ουκρανία: Ρωσικά πλοία πλησιάζουν την Οδησσό (βίντεο)

Ηχούν σειρήνες ενώ υπάρχουν αναφορές και για έκρηξη στο παραλιακό μέτωπο

Επέμβαση στην Ουκρανία: Ρωσικά πλοία πλησιάζουν την Οδησσό (βίντεο)

Σύμφωνα με νέα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρωσικά πλοία βρίσκονται στις ακτές της Οδησσού, με τους πολίτες να θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων.

Παράλληλα, ηχούν σειρήνες στη μεγάλη πόλη – λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, που προειδοποιούν για αεροπορικές επιδρομές, ενώ υπάρχουν αναφορές και για έκρηξη στο παραλιακό μέτωπο.

Χτες έγινε βομβαρδισμός τεσσάρων χωριών και πόλεων περίπου 60 χλμ. από την Οδησσό στα δυτικά, ενώ υπήρξε και παράκτιος βομβαρδισμός για να αχρηστευθούν οι νάρκες.

Σε αναρτήσεις του ο περιφερειακός στρατιωτικός διοικητής της Οδησσού ανέφερε ότι χτυπήθηκαν δύο MiG που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πόλη.

Περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες βρίσκονται στα χαρακώματα στην πόλη και περιμετρικά αυτής, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της αεράμυνας βρισκόταν στην πόλη Τούζλα όπου έγινε και η κατάρριψη των δύο MiG.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τούζλα έχει χτυπηθεί, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει καταστραφεί η ουκρανική αεράμυνα.

Τα ρωσικά πλοία είναι πλέον ορατά και πλησιάζουν τις ακτές της Οδησσού, με τους κατοίκους και τις αρχές να αναμένουν τους βομβαρδισμούς.

Σημειώνεται ότι στην Οδησσό παραμένουν περίπου 750.000 πολίτες.

Ουκρανικά ΜΜΕ και λογαριασμοί στα social media τονίζουν ότι συνεχώς ενισχύεται ο ρωσικός ναυτικός αποκλεισμός, ενώ σε βίντεο φαίνεται να έγινε έκρηξη στην παραλία.

Δείτε τα σχετικά βίντεο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.