«Επιτάφιος» για Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν μαχητικά, drones, βαλλιστικοί πύραυλοι σε Χάρκοβο – Καταστράφηκαν S-300

Εξαιρετικά αποτελεσματική η ρωσική αεράμυνα

«Επιτάφιος» για Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν μαχητικά, drones, βαλλιστικοί πύραυλοι σε Χάρκοβο – Καταστράφηκαν S-300

«Επιτάφιος» για την ουκρανική Αεροπορία (ή ότι έχει απομείνει από αυτή με τις «ενέσεις» των κρατών του ΝΑΤΟ) στο Χάρκοβο: «Ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-300, Buk-M1 και Pantsir S.1 κατέρριψαν δύο ουκρανικά αεροσκάφη υποστρατηγικής κρούσης Su-24M, 12 drones και δύο πυραύλους εδάφους-εδάφους Tochka-U που είχαν εκτοξευθεί κατά πολιτικών στόχων», δήλωσε την Κυριακή (1/5/2022) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

«Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο βομβαρδιστικά Su-24M της ουκρανικής Αεροπορίας στην περιοχή του Χάρκοβο. Επίσης 12 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας», σημείωσε.

Η ουκρανική αεροπορική δύναμη είχε εξαπολυθεί για να κτυπηθούν στόχοι στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης με αποστολή SEAD (καταστολής αεράμυνας) δύο πυραυλικά συστήματα S-300 (από αυτά που παρέλαβε η Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες;) και δύο αποθήκες με πυρομαχικά και καύσιμα σε ουκρανικό έδαφος, ανακοίνωσε επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.

«Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο ουκρανικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 στις περιοχές των οικισμών Zaporozhye και Artemovsk.

Επίσης καταστράφηκαν δύο αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων στις περιοχές των οικισμών Privolnoe και Shevchenko.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν ένα υπόστεγο με όπλα και πυρομαχικά που παραδόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες στην περιοχή της Οδησσού χρησιμοποιώντας πυραύλους Oniks (υπερηχητικοί του συστήματος P-800 Bastion)  και κατέστρεψαν τον διάδρομο από/προσγείωσης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Οδησσού», πρόσθεσε ο Konashenkov.

Επτά στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν από πυραύλους υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων τριών αποθηκών πυραυλικών όπλων και πυρομαχικών, πρόσθεσε ο Konashenkov.

«Πύραυλος υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε επτά στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων περιοχών συγκέντρωσης δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και τρεις αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού και πυρομαχικών» είπε.

Η ρωσική αεράμυνα και το πυραυλικό πυροβολικό, είναι οι μοναδικοί κλάδοι των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μαζί με τους Spetsnaz-GRU, που έχει σταθεί «στο ύψος» των απαιτήσεων του πολέμου: Τίποτα δεν περνά από το αδιαπέραστο φράγμα πυρός των α/α ρωσικών πυραύλων, ενώ οι Spetsnaz, μόνο επιτυχίες έχουν καταγράψει από την αρχή του πολέμου.

Αντίθετα οι μονάδες αλεξιπτωτιστών (VDV) υπέστησαν βαριές απώλειες στο Κίεβο ως αποτέλεσμα της ανόητης τακτικής της ρωσικής διοίκησης, ενώ και οι μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού είχαν βαριές απώλειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.