
Ο διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού της Ουκρανίας, Αντρίι Μπιλέτσκι, κατέγραψε την αιχμαλωσία Ρώσων στρατιωτών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Βιβάλντι», στην κατεύθυνση της Λιμάν.
Σύμφωνα με τον Μπιλέτσκι, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν συνολικά 250 Ρώσους στρατιώτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μαχητές της Akhmat.
Σε οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε από την 3η Ταξιαρχία, διακρίνονται περίπου 80-90 στρατιώτες, οι οποίοι σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, θα οδηγηθούν σε φυλακές του Κιέβου.
Δείτε σχετικές φωτογραφίες:
3rd Army Corps Commander Andriy Biletsky released footage claiming to show 250 Russian soldiers captured by Ukrainian forces during Operation “Vivaldi” in the Lyman direction.
Based on the images provided, I can only visually count 78 PoWs here. Although, I estimate there’s… pic.twitter.com/e10pvhV8yz
— AMK Mapping 🇳🇿 (@AMK_Mapping_) September 28, 2026
Μεταξύ αυτών που αιχμαλωτίστηκαν, ήταν και αξιωματικοί των ρωσικών δυνάμεων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.