ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Χούθι επιτέθηκαν με πυραύλους και drones στο αμερικανικό πολεμικό USS Carney και κτύπησαν εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα! (upd)

Βρισκόταν κοντά στις ακτές της Υεμένης - Ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΑΜ την επίθεση

Οι Χούθι επιτέθηκαν με πυραύλους και drones στο αμερικανικό πολεμικό USS Carney και κτύπησαν εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα! (upd)

Επίθεση με πυραύλους και drones δέχθηκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney, αλλά και πολλά εμπορικά πλοία, τα οποία βρίσκονταν στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», αναφέρει το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για μια επίθεση που σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά των δυτικών πλοίων στη Μέση Ανατολή και έρχεται λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση που είχαν στείλει οι Χούθι, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά των πλοίων του Ισραήλ.

Το πλοίο βρισκόταν περίπου 35 ναυτικά μίλια από την Υεμένη.

Οι Χούθι ανακοίνωσαν επίσημα ότι επιτέθηκαν στα πλοία προσθέτοντας ότι πρόκειται για ισραηλινών συμφερόντων πλοία/

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Χούθι δήλωσαν ότι «πραγματοποίησαν μια επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων στο Στενό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ στοχεύοντας το πρώτο εμπορικό πλοίο με πύραυλο και το δεύτερο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα δύο πλοία, το Unity Explorer και το Number Nine, κτυπήθηκαν αφότου απέρριψαν τις προειδοποιήσεις από τη ναυτική δύναμη της οργάνωσης για παράδοσή τους.

Πηγές ασφαλείας των ΗΠΑ αναφέρουν ότι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου χτυπήθηκε από τουλάχιστον δύο drones ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey νωρίτερα δήλωσε ότι ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπέστη ζημιά από επίθεση drone στα ανοιχτά του λιμανιού της Χοντέιντα της βόρειας Υεμένης.

Οι Χούθι επιτέθηκαν και σε βρετανικό εμπορικό πλοίο στο στενό Bab al-Mandeb που χωρίζει την Ανατολική Αφρική από την Αραβική Χερσόνησο. Το Bab el-Mandeb συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν.

Συγκεκριμένα, πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου υπό βρετανική σημαία Μπαχάμες φέρεται να δέχτηκε επίθεση από πυραύλους ενώ διέσχιζε την Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 34,5 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Μόκα της Υεμένης.

Οι αντάρτες αποτελούν μέρος αυτού που περιγράφουν ως «άξονα αντίστασης» κατά του Ισραήλ, μαζί με ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως η παλαιστινιακή Hamas και η λιβανική Hezbollah.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.