ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τα Τέμπη «ξεμένουν από βενζίνη», δυστυχώς. Αντί για την φυλακή μην ξαναδούμε και υπουργό τον Αχ. στο τέλος...

Φιάσκο με τη χρήση των Leopard 2 στην Ουκρανία: Πώς αποδεικνύονται αποτυχημένα και “λίγα” τα γερμανικά άρματα μάχης

Πυρ ομαδόν από τον δυτικό Τύπο για την αποτυχία των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο

Φιάσκο με τη χρήση των Leopard 2 στην Ουκρανία: Πώς αποδεικνύονται αποτυχημένα και “λίγα” τα γερμανικά άρματα μάχης

Σωρεία κριτικής και «επιθέσεων» έγιναν τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης – γερμανικής προέλευσης – Leopard 2 (όλων των τύπων) αλλά τα βρετανικά Challenger 2 από τον δυτικό Τύπο για την αποτυχία της χρήσης τους στο στρατηγικό κομμάτι του πολέμου της Ουκρανίας.

Είναι γνωστό ότι δυτικές χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία, η Βρετανία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Γαλλία, έχουν στείλει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πακέτο ολόκληρο τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard, τα οποία όπως αποδεικνύονται – σύμφωνα με πηγές της Telegraph – είναι άχρηστα κατά του ρωσικού Στρατού.

Βέβαια στο ίδιο άρθρο της Telegraph, δεν παραλείπεται να αναφερθεί η ελλιπής αποτελεσματικότητα και των βρετανικών αρμάτων μάχης Challenger 2, τα οποία – όπως αναφέρεται και από άλλα ΜΜΕ – δέχονται σφοδρά πλήγματα από το ρωσικό πυροβολικό.

«Το κύριο πρόβλημα με τα Leopard 2 που δόθηκαν στην Ουκρανία είναι ότι υπάρχουν πολύ λίγα από αυτά.

Εάν ένα ή δύο πρέπει να επισκευαστούν, αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος για την Ουκρανία, τη στιγμή που τελείωσε (η χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ) για να γίνει όλο αυτό», δήλωσε ο Sergej Sumlenny, διευθύνων σύμβουλος του European Resilience Initiative Center με έδρα το Βερολίνο.

Σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό μέσο ΤVP World, κάνει λόγο για σαφώς εκτεθειμένα στρατιωτικά οχήματα απέναντι στα ρωσικά drones, καθώς δεν έχουν τον κατάλληλο μηχανισμό για να προστατευθούν τη στιγμή, που τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των δυνάμεων της Μόσχας, τα πλήττουν σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές που επικαλείται και ο αμερικανικός ιστότοπος NPR, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, έχουν εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο της απόσυρσης της μεγαλύτερης παρτίδας των Leopard 2 και κυρίως των βρετανικών Challenger.

Αντιθέτως, τα χρήματα ή οποιεσδήποτε συμφωνίες με δυτικά κράτη θα γίνονται ως επί το πλείστον για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς το Κίεβο έχει δει την συγκριτικά αποτελεσματικότερη χρήση τους στο πεδίο των μαχών σε σχέση με τα «βαριά» και κοστοβόρα άρματα μάχης που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Αναλυτές εκτιμούν – μιλώντας στο United 24 (στρατιωτικό ιστότοπο της Ουκρανίας) – ότι τα Leopard 2, που χρησιμοποιούνται ως πιο βελτιωμένα σε σύγκριση με τα Leopard 1 (A5 &A4) έχουν τρωτά σημεία, τα οποία πλέον έχουν γίνει αντιληπτά από τις ρωσικές δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.