ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φιάσκο οι διαδηλώσεις κατά της μερικής επιστράτευσης στην Ρωσία: Μερικές δεκάδες άτομα

Οι Ρώσοι δείχνουν αποφασισμένοι να νικήσουν στην Ουκρανία

Φιάσκο οι διαδηλώσεις κατά της μερικής επιστράτευσης στην Ρωσία: Μερικές δεκάδες άτομα

Οι πρώτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της «μερικής επιστράτευσης» που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Σιβηρίας και της ρωσικής Άπω Ανατολής και ήταν πολύ πιο φτωχές απ’ότι περίμενε η ρωσική αντιπολίτευση και τα ελληνικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Στο Ιρκούτσκ περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της επιστράτευσης, σύμφωνα με το κανάλι Telegram «Αναρχικοί του Ιρκούτσκ». Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, περισσότερα από 10 άτομα συνελήφθησαν στην πόλη.

Η αστυνομία μετέφερε τους διαδηλωτές στο 7ο αστυνομικό τμήμα στην οδό Ντεπουτάτσκαγια. Σύμφωνα με τον ιστότοπο OVD-Info, οι κρατούμενοι δεν επιτρέπεται να δουν δικηγόρο.

Συλλήψεις ακτιβιστών αναφέρονται επίσης στην πόλη Τομσκ. Σύμφωνα με το κανάλι «οδός Μπαρκάτσκαγια» (Ulitsa Barkhatnaya) του Telegram, η αστυνομία μεταφέρει 10-15 συλληφθέντες σε αστυνομικά τμήματα στις περιοχές Κίροφκσι και Τόμσκι.

Στην Μόσχα οι διαδηλωτές δεν ξεπέρασαν τα 300 άτομα.

Στην Αγία Πετρούπολη 200.

Δείτε εικόνες:

Oι οπαδοί του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι καλούν σε αντίσταση στη μερική επιστράτευση που εξήγγειλε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μέχρι… και την πυρπόληση στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στρατολόγησης.

Το ρωσικό αντιπολιτευτικό Meduza γράφει σχετικά με αναφορά στον συνάδελφο του Ναβάλνι, Ιβάν Ζντάνοφ.

«Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε μεγάλα πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της πυρπόλησης του στρατιωτικού γραφείου στράτευσης, το υποστηρίζουμε και είμαστε επίσης έτοιμοι να προσφέρουμε κάποια βοήθεια», είπε ο Ιβάν Ζντάνοφ.

Επιπλέον, το πανρωσικό κίνημα «Άνοιξη» ανακοίνωσε μια πανρωσική δράση διαμαρτυρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι βουλευτές και οι αξιωματούχοι, που καθημερινά ούρλιαζαν για την ανάγκη κινητοποίησης, θα παραμείνουν στις ζεστές καρέκλες τους – ζωντανοί και καλά», και αυτή τη στιγμή ό,τι συμβαίνει «θα έρθει σε κάθε σπίτι των απλών Ρώσων», είπε η οργάνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.