ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γάζα: 26 καρκινοπαθείς Παλαιστίνιοι θα μεταφερθούν στην Τουρκία για νοσηλεία

Η Άγκυρα περιμένει επίσης να της δώσει η Αίγυπτος το «πράσινο φως» για να λειτουργήσει νοσοκομεία εκστρατείας

Γάζα: 26 καρκινοπαθείς Παλαιστίνιοι θα μεταφερθούν στην Τουρκία για νοσηλεία

Είκοσι έξι καρκινοπαθείς Παλαιστίνιοι θα μεταφερθούν για νοσηλεία στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα (15/11) ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Είκοσι έξι καρκινοπαθείς πέρασαν τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα. Σκοπεύουμε να τους μεταφέρουμε σήμερα στην Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους ο Φαχρετίν Κοτζά, ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο για συνομιλίες γύρω από την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Συνολικά 39 άνθρωποι, οι 13 εκ των οποίων είναι συνοδοί ασθενών, θα μεταφερθούν στην Τουρκία «χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα περιμένει επίσης να της δώσει η Αίγυπτος το «πράσινο φως» για να λειτουργήσει νοσοκομεία εκστρατείας στην περιοχή της Ράφα, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί Παλαιστίνιοι ασθενείς και τραυματίες. «Ελπίζουμε ότι σύντομα –και οι προσπάθειές μας σε αυτό επικεντρώνονται– θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ένα νοσοκομείο εκστρατείας σε μια ζώνη κοντά στη Ράφα», είπε ο Κοτζά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία εκτός από γεννήτριες και θερμοκοιτίδες έχει ήδη στείλει στην Αίγυπτο αεροσκάφη και ένα πλοίο που μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό υλικό με προορισμό τη Γάζα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.