ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γάζα – Διευθυντής νοσοκομείου αλ-Σίφα: «Τουλάχιστον 179 πτώματα ενταφιάστηκαν σήμερα σε ομαδικούς τάφους»

Ανάμεσά τους βρίσκονται επτά πρόωρα βρέφη που έχασαν τη ζωή τους καθώς δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα να τα κρατήσει στη ζωή

Γάζα – Διευθυντής νοσοκομείου αλ-Σίφα: «Τουλάχιστον 179 πτώματα ενταφιάστηκαν σήμερα σε ομαδικούς τάφους»

Ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ-Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε πως τουλάχιστον «179 πτώματα» ενταφιάστηκαν σήμερα σε «ομαδικούς τάφους» που ανοίχτηκε στο συγκρότημα, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται επτά πρόωρα βρέφη που έχασαν τη ζωή τους καθώς δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα να τα κρατήσει στη ζωή.

«Αναγκαστήκαμε για τους θάψουμε σε ομαδικό τάφο», δήλωσε ο γιατρός Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια.

«Υπάρχουν διασκορπισμένα πτώματα στους διαδρόμους του νοσοκομείου και οι θάλαμοι-ψυγεία των νεκροτομείων δεν τροφοδοτούνται πλέον» με ηλεκτρικό ρεύμα καθώς δεν έχουν εισέλθει καθόλου καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, πρόσθεσε.

Σήμερα, «μία γυναίκα και ένας άνδρας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέθαναν», δήλωσε ο γιατρός Αμπού Σαλμίγια, ανεβάζοντας σε 29 τον αριθμό των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έχασαν τη ζωή τους μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αλ-Σίφα το Σάββατο.

Δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο εντός του νοσοκομείου, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ότι η οσμή από την αποσύνθεση των πτωμάτων είναι πνιγηρή.

Οι μάχες και τα αεροπορικά χτυπήματα συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, πρόσθεσε, αλλά είναι λιγότερο έντονες από τις προηγούμενες νύχτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ισραηλινά τεθωρακισμένα συγκεντρώθηκαν σήμερα στις πύλες του αλ-Σίφα, που θεωρείται από το Ισραήλ στρατηγικό κρησφύγετο της Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.