ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γάζα: Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ θα συναντηθεί με CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσιγκτον

Γάζα: Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ θα συναντηθεί με CIA και τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου, του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ Νταβίντ Μπαρνέα θα επισκεφθεί την Παρασκευή το Κατάρ για να συναντηθεί με διαμεσολαβητές προσπαθώντας να διασφαλίσει εκεχειρία στη Γάζα, που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων. 

Ο Μπαρνέα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του, τον αρχηγό της CIA Μπιλ Μπέρνς, τον πρωθυπουργό του Κατάρ Σείχη Μοχαμέντ μπιν Αμπτουλραχμάν Αλ Θανί και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου Αμπάς Κάμελ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν καλεί στον Λευκό Οίκο IDF και Μοσάντ για την κατάσταση στη Ράφα

Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για αναφορές για επικείμενο λιμό στη Γάζα.

Η Ζαν-Πιέρ τόνισε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να στείλει ομάδα υψηλόβαθμων στρατιωτικών, αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρωπιστικών οργανώσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα για συναντήσεις μέσα τις επόμενες ημέρες για εμπεριστατωμένες συζητήσεις.

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό συζήτηση, αλλά η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Πρόσθεσε δε ότι ο Λευκός Οίκος προέτρεψε το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να επιτρέψει τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας περίπου 300.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι λόγω των συγκρούσεων και βρίσκονται στο χείλος του λιμού, σύμφωνα με έκθεση εξειδικευμένης υπηρεσίας του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση «καταστροφικής πείνας» έχει αυξηθεί σε 1,1 εκατομμύριο – δηλαδή στον μισό πληθυσμό του θύλακα, σύμφωνα με την έκθεση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Ταξινόμησης της Επισιτιστικής Ασφάλειας (IPC).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.