ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γερμανία: «Άμεση παράδοση» για ακόμα μία συστοιχία πυραύλων Patriot στην ουκρανική Αεράμυνα

Αποτελεί την τρίτη κατά σειρά συστοιχία που παραδίδουν οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις στους Ουκρανούς

Γερμανία: «Άμεση παράδοση» για ακόμα μία συστοιχία πυραύλων Patriot στην ουκρανική Αεράμυνα

Η Γερμανία θα αποστείλει ένα επιπρόσθετο σύστημα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία για να ενδυναμώσει τον υπό αντιαεροπορικό ιστό της και να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις εντεινόμενες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο το Σάββατο.

«Οι ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών πόλεων και των υποδομών της χώρας προκαλεί αμέτρητα δεινά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ανακοινώνοντας την κίνηση.

«Δίνει σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό του λαού και καταστρέφει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Θα είναι το τρίτο σύστημα Patriot που προμηθεύει το Βερολίνο στο Κίεβο, με το υπουργείο Άμυνας να λέει ότι η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης και σε συντονισμό με τους συμμάχους.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς το Κίεβο αγωνίζεται στο πεδίο της μάχης εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, που ταλαιπωρούνται από την έλλειψη ξένης βοήθειας, καθώς και από την έλλειψη ανδρών και πυρομαχικών.

Η Ρωσία εντείνει όλο και περισσότερο τις αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Την Πέμπτη, η Μόσχα σφυροκόπησε τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της χώρας, καταστρέφοντας έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία το 2022, η Γερμανία εγκατέλειψε μια παραδοσιακά ειρηνιστική στάση και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικής βοήθειας της Ουκρανίας, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκτός από τους Patriots, το Βερολίνο έχει προμηθεύσει ένα ευρύ φάσμα άλλων οπλικών συστημάτων, που κυμαίνονται από πυροβολικό έως τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι η παράδοση του νέου συστήματος Patriot από τα γερμανικά στρατιωτικά αποθέματα θα ξεκινήσει αμέσως.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.