ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η αστυνομία του Ισραήλ διαψεύδει ότι ελικόπτερο των IDF χτύπησε αμάχους στο μουσικό φεστιβάλ Supernova

Άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας του Ισραήλ μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Haaretz

Η αστυνομία του Ισραήλ διαψεύδει ότι ελικόπτερο των IDF χτύπησε αμάχους στο μουσικό φεστιβάλ Supernova

Η αστυνομία του Ισραήλ έσπευσε να απαντήσει στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Haaretz ότι ελικόπτερο των IDF που επιχειρούσε στην περιοχή της Γάζας, όπου διεξαγόταν το μουσικό φεστιβάλ Supernova, που εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος στις 7 Οκτωβρίου λόγω των σφαγών της Χαμάς, ενδέχεται να σκότωσε και Ισραηλινούς.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης με άρθρο του στα εβραϊκά επικαλούμενο ανώνυμη αστυνομική πηγή έγραφε ότι κατά την εκτόξευση πυρών από ελικόπτερο των IDF κατά των τρομοκρατών χτυπήθηκαν κατά λάθος και παρευρισκόμενοι του πάρτι.

Μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, η ισραηλινή αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει  ότι η έρευνά της εστίασε μόνο στη δραστηριότητα της αστυνομίας και όχι στου ισραηλινού στρατού και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει «καμία απόδειξη περί τραυματισμού αμάχους από την αεροπορική επιδρομή».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz φέρεται να ανέφερε σε ρεπορτάζ της, ότι οι ένοπλοι της Χαμάς δεν γνώριζαν για το φεστιβάλ Supernova που βρισκόταν σε εξέλιξη όταν εξαπέλυσε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Πιθανότατα, έγραφε το μέσο ενημέρωσης, το ανακάλυψαν από αέρος μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλεξίπτωτων πλαγιάς (parapente) και ανεμόπτερων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι στρατιωτικό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον των επιτιθέμενων, αλλά χτύπησε επίσης μερικούς ανθρώπους που συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, τονίζει η ισραηλινή εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.