
Η ελβετική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξέτασε αιτήματα των Ηνωμένων Πολιτειών για υπέρπτηση αμερικανικών στρατιωτικών και κυβερνητικών αεροσκαφών πάνω από τη χώρα και, επικαλούμενη τη νομοθεσία περί ουδετερότητας, απέρριψε δύο από αυτά ενώ ενέκρινε τρία.
«Η νομοθεσία περί ουδετερότητας απαγορεύει τις υπερπτήσεις από εμπλεκόμενα μέρη στη σύγκρουση όταν εξυπηρετούν στρατιωτικό σκοπό που σχετίζεται με τη σύγκρουση», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Όπως διευκρινίζεται, επιτρέπονται υπερπτήσεις για ανθρωπιστικούς ή ιατρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τραυματιών, καθώς και πτήσεις που δεν συνδέονται με τη σύγκρουση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.