ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής drones και διυλιστήριο πετρελαίου στη Ρωσία – 13 τραυματίες (βίντεο) (upd)

«Το Κίεβο πραγματοποίησε την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ταταρστάν»

Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής drones και διυλιστήριο πετρελαίου στη Ρωσία – 13 τραυματίες (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 16:02)Η Ουκρανία νωρίτερα σήμερα Τρίτη, επιτέθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εργοστάσιο drones Shahed, και σε διυλιστήριο πετρελαίου στη Ρωσία.

«Το Κίεβο πραγματοποίησε την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ταταρστάν», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Υγείας του Ταταρστάν έκανε λόγο για 13 τραυματίες από έκρηξη, σημειώνοντας ότι είναι όλοι τους σπουδαστές και οι δύο από αυτούς είναι ανήλικοι.

Οκτώ νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα και η ζωή τους δεν απειλείται, πρόσθεσε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Πιο συγκεκριμένα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις παραγωγής στη Yelabuga και στο Nizhnekamsk στη ρωσική δημοκρατία Ταταρστάν, περίπου 1.500 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Rustam Minnikhanov.

«Στην Yelabuga, δυστυχώς, υπάρχουν θύματα ως αποτέλεσμα της καταστροφής των εγκαταστάσεων. Τους παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατρική βοήθεια», είπε ο Minnikhanov, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στόχος εργοστάσιο παραγωγής Ρωσικών drones και διυλιστήριο πετρελαίου

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών HUR του Κιέβου, ανέφεραν ότι η Ουκρανία επιτέθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής drone τύπου Shahed στην “Yelabuga”.

Οι υπάλληλοι της HUR, οι οποίοι έλαβαν ανωνυμία καθώς δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημόσια, είπαν ότι «δεν μπορούν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να αρνηθούν ότι τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε εργοστάσιο παραγωγής drone και διυλιστήριο πετρελαίου βαθιά στη ρωσική επικράτεια».

Τον Ιούλιο του 2023 το AP ανέφερε ότι το Ιράν βοηθούσε τη Ρωσία να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Yelabuga, επικαλούμενο στοιχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Shahed που ονομάζονται «Geran» εγχώριας παραγωγής για να επιτίθεται σχεδόν καθημερινά στην ουκρανική ενεργειακή και πολιτική υποδομή.

Ενώ ο Minnikhanov είπε ότι οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης και κανάλια Telegram ανέφεραν ότι ένα drone χτύπησε το συγκρότημα διυλιστηρίων Taneko στο Nizhnekamsk, δημοσιεύοντας φωτογραφίες της έκρηξης σε μια από τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

Δύο άλλα drones επιτέθηκαν σε βιομηχανικό πάρκο στην Yelabuga όπου οι ρωσικές αρχές προβαίνουν στην παραγωγή drones, σύμφωνα με έρευνα της Idel.Realiii, της υπηρεσίας Tatar-Bashkir του Radio Free Europe/Radio Liberty.

Η υπηρεσία Τύπου της Alabuga είπε ότι τα drones έπληξαν κοιτώνες, παρουσιάζοντάς το σαν να χτύπησε η Ουκρανία αστική υποδομή, όχι τις εγκαταστάσεις ενός μεγάλου αμυντικού και μηχανολογικού βιομηχανικού πάρκου που φιλοξενεί περισσότερες από 20 επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου drones.

Φέτος, η Ουκρανία αύξησε την παραγωγή drones που μπορούν να πετάξουν σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov στο γερμανικό πρακτορείο Welt.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα περισσότερα από τα drones που επιτέθηκαν σε ρωσικά διυλιστήρια έχουν εμβέλεια από 700 έως 1.000 km, αλλά τώρα υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να πετάξουν περισσότερο από 1.000 km», είπε ο Fedorov.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.