ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Η ουκρανική βιομηχανία drones σε κρίση: δεν αρκεί η παραγωγή για τις ανάγκες του πολέμου

Η χρηματοδότηση από την κυβέρνηση δεν επαρκεί για να στηρίξει την παραγωγή

Η ουκρανική βιομηχανία drones σε κρίση: δεν αρκεί η παραγωγή για τις ανάγκες του πολέμου

Η ουκρανική βιομηχανία drones έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Ωστόσο, παρά την ανάπτυξη, οι εγχώριες εταιρείες drones αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις χρηματοδότησης, καθώς ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης δεν επαρκεί για να υποστηρίξει πλήρως την παραγωγή τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ουκρανική αμυντική βιομηχανία μπορεί να παράγει προϊόντα αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024, αλλά το κράτος μπορεί να χρηματοδοτήσει μόνο το ήμισυ αυτού του ποσού.

Περίπου το ένα τρίτο των διαθέσιμων κεφαλαίων είναι αφιερωμένο στην παραγωγή drones, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για άλλες αμυντικές ανάγκες, όπως πυρομαχικά.

Περίπου 200 εγχώριες εταιρείες drones δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, αλλά μόνο 58 από αυτές έχουν εξασφαλίσει κυβερνητικά συμβόλαια.

Οι εταιρείες αναζητούν ευκαιρίες στο εξωτερικό για να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό, αλλά αντιμετωπίζουν περιορισμούς εξαγωγών από την κυβέρνηση.

Η ουκρανική κυβέρνηση περιορίζει γενικά τις εξαγωγές προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των drones.

Πολλές εταιρείες υποστηρίζουν ότι η μετακίνηση της παραγωγής εκτός Ουκρανίας είναι αναγκαία για την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και την προστασία από ρωσικές επιθέσεις.

Παρά τις δυσκολίες, ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, η ουκρανο-τσεχική εταιρεία UAC ανακοίνωσε την παραγωγή ενός αναγνωριστικού drone στην Τσεχία.

Η ουκρανική βιομηχανία drones αντιμετωπίζει ένα δύσκολο μέλλον, με πολλές εταιρείες να βρίσκονται αντιμέτωπες με την πτώχευση ή την εξαγορά.

Η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για την αύξηση της χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων, τα οποία θα ενθαρρύνουν τους ξένους εταίρους να χρηματοδοτήσουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η επιτυχία αυτών των προγραμμάτων παραμένει αβέβαιη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.