Η ρωσική Αεροπορία «εξαέρωσε» τις ουκρανικές ενισχύσεις στο Ούγκλενταρ

Βίντεο: Η ρωσική αεράμυνα καταρρίπτει στον αέρα ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από HIMARS!

Η ρωσική Αεροπορία «εξαέρωσε» τις ουκρανικές ενισχύσεις στο Ούγκλενταρ

H ρωσική Αεροπορία «εξαέρωσε» ολοσχερώς ουκρανική φάλαγγα που κατευθύνονταν προς ενίσχυση της φρουράς του Ούγκλενταρ, της πόλης-«κλειδί» που βρίσκεται ανάμεσα σε Ντόνμπας και Ζαπορίζια.

Τα ρωσικά μαχητικά έκαναν χρήση κατευθυνόμενων βομβών UPAB-1500 από απόσταση 60 χλμ. για να πλήξουν τις ουκρανικές ενισχύσεις σε επίπεδο τάγματος των 500 ανδρών, ενώ συνεχίζουν να «σφυροκοπούν» τις ουκρανικές θέσεις στο Oύγκλενταρ με χρήση μη κατευθυνόμενων βομβών των 1100 λιβρών, τις FAB-500 καθώς οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει όλα τα συστήματα αεράμυνας των Ουκρανών με συστηματική χρήση των drone καμικάζι Lancet.

Oι κινήσεις των Ρώσων επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του pronews.gr ότι το Ούγκλενταρ είναι ο επόμενος στόχος τους καθώς η θέση του είναι κομβικής σημασίας για να μην πραγματοποιηθεί η ουκρανική αντεπίθεση στο νότιο μέτωπο από την πλευρά της Ζαπορίζια.

Οποιαδήποτε επίθεση από εκεί θα κινδυνεύει με άμεση ρωσική πλαγιοκόπηση.

Αν το Ούγκλενταρ καταληφθεί η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Αυτή την στιγμή οι Ρώσοι συγκεντρώνουν επιπλέον δυνάμεις στην περίμετρο του Ούγκλενταρ.

Η μόνη διέξοδος για αντεπίθεση στο νότιο μέτωπο θεωρητικά θα είναι από την Χερσώνα, που όμως λόγω του υδάτινου κωλύματος του Δνείπερου θα είναι πολύ ριψοκίνδυνη και πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Οι Ουκρανοί επιχειρούν με HIMARS να πλήξουν τις ρωσικές θέσεις στο Ούγκλενταρ. Βίντεο που δημοσίευσαν οι Ρώσοι δείχνει βλήμα που εκτοξεύτηκε από εκτοξευτή HIMARS να καταρρίπτεται από την ρωσική αεράμυνα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.