ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Ηνωμένο Βασίλειο: Ετοιμάζεται να παραδώσει επιπλέον 100 πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία

Οι Βρετανοί έχουν δώσει την έγκριση στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ελεύθερα τα όπλα της εναντίον ρωσικού εδάφους

Ηνωμένο Βασίλειο: Ετοιμάζεται να παραδώσει επιπλέον 100 πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα προμηθεύσει το Κίεβο με 100 πυραύλους τον Μάιο, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Sun, δημοσιευμένη στις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Σαπς, «όλα όσα αγαπάμε βρίσκονται σε κίνδυνο εάν η Ουκρανία πέσει υπό την τυραννική εξουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν».

«Δεν αρκούν τα θερμά λόγια. Κάθε έθνος που εκτιμά την ελευθερία πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες και να προσφέρει ό,τι μπορεί, όσο το δυνατόν ταχύτερα, για να εξασφαλίσει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αντιμετωπίσουν την παράνομη εισβολή», τόνισε ο Σαπς.

Από τις αρχές Μαΐου, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραδώσει στην Ουκρανία 80 πυραύλους αεράμυνας και αναμένεται να παραδώσει άλλους 20 πριν τον Ιούνιο.

Επιπλέον, το Λονδίνο έχει στείλει στο Κίεβο πάνω από 30 παλέτες εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμών κατά των ναρκών, πάνω από ένα εκατομμύριο φυσίγγια φορητών όπλων, 20 τεθωρακισμένα αμφίβια οχήματα Viking και πάνω από 4.000 τεμάχια στρατιωτικού ρουχισμού.

Ο Σαπς δήλωσε επίσης ότι το 2024, το συνολικό ποσό της βρετανικής βοήθειας προς την Ουκρανία θα φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια λίρες (περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Δεσμευόμαστε να φτάσουμε στο 2,5% του ΑΕΠ στον τομέα της άμυνας μέχρι το 2030 και αυτό είναι το πρώτο βήμα», πρόσθεσε ο Σαπς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χώρα έχει δεσμευτεί 12,5 δισεκατομμύρια λίρες σε στρατιωτική βοήθεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.