ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον εξοπλίζει την Αίγυπτο με μαχητικά αεροσκάφη F-15

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η αμερικανική σχέση με την Αίγυπτο είναι περίπλοκη

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον εξοπλίζει την Αίγυπτο με μαχητικά αεροσκάφη F-15

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να παράσχουν στην Αίγυπτο μαχητικά F-15, όπως ανακοίνωσε ο στρατηγός Φρανκ Μακένζι, επικεφαλής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή.

«Πιστεύω ότι έχουμε καλά νέα στο ότι θα τους παράσχουμε F-15, κάτι που ήταν ένα μακράς διάρκειας, δύσκολο έργο», δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

Ο στρατηγός Μακένζι, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή πόσα αεροσκάφη F-15, κατασκευασμένα από την Boeing, θα δοθούν.

Τον περασμένο μήνα, ο Μακένζι τόνισε την «πολύ ισχυρή» στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο καθώς πέταξε στο Κάιρο μετά την απόφαση της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να περικόψει τη στρατιωτική βοήθεια κατά 130 εκατομμύρια δολάρια στη χώρα λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολυπληθέστερη αραβική χώρα είναι ένας ζωτικός σύμμαχος και χώρα κλειδί στον αραβικό κόσμο. Στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν τονίσει εδώ και καιρό τον ρόλο της Αιγύπτου στην επιτάχυνση της διέλευσης των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και στην χορήγηση (άδειας) υπερπτήσεων για αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.