ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ουκρανία: Την επείγουσα μεταφορά μίας ακόμη συστοιχίας Patriot εξετάζει το Πεντάγωνο

Οι ελλείψεις βλημάτων και οι αεροπορικές επιχειρήσεις SEAD των Ρώσων έχουν φέρει την ουκρανική αεράμυνα στα όρια της

Ουκρανία: Την επείγουσα μεταφορά μίας ακόμη συστοιχίας Patriot εξετάζει το Πεντάγωνο

Η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καταβάλλει προσπάθειες για να προμηθεύσει την Ουκρανία με μια επιπλέον συστοιχία αεράμυνας Patriot, σε μια κίνηση που στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητα της χώρας να αποκρούσει τις συνεχιζόμενες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις. 

Η Ουάσιγκτον σκοπεύει να στείλει μία συστοιχία Patriot μαζί με ραντάρ, με το κόστος πιθανόν να καλυφθεί από το πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την Ουκρανία έναντι των εντατικοποιημένων ρωσικών επιθέσεων.

Η Ουκρανία έχει κάνει εκκλήσεις προς τους εταίρους της για επιπλέον συστήματα αεράμυνας, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να εντείνει τα χτυπήματά της εναντίον ουκρανικών πληθυσμιακών κέντρων και κρίσιμων υποδομών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η χώρα του θα χρειαστεί περίπου 25 συστήματα Patriot ή ισοδύναμά τους για να προστατεύσει όλη την επικράτειά της.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο στις 14 Μαΐου, ο Ζελένσκι του εξήγησε ότι η χώρα του χρειάζεται δύο Patriot για να προστατεύσει μόνο την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Χάρκοβο, η οποία έχει γίνει στόχος μιας νέας ρωσικής επίθεσης.

Προς το παρόν, το Κίεβο υπολογίζεται ότι διαθέτει τουλάχιστον τρία συστήματα Patriot σε λειτουργία, τα οποία έχουν παρασχεθεί από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Το Βερολίνο έχει δεσμευτεί να στείλει ένα επιπλέον σύστημα Patriot, ενώ η Ουκρανία αναμένεται να λάβει ένα άλλο σύστημα IRIS-T SLM από τη Γερμανία μέσα στον Μάιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι σύμμαχοι φαίνεται πως επίσης προετοιμάζουν την αποστολή πρόσθετων συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία. Στις 2 Μαΐου, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο La Repubblica ανέφερε ότι η Ιταλία προετοιμάζεται να προμηθεύσει την Ουκρανία με ένα επιπλέον σύστημα αεράμυνας SAMP/T ως μέρος του επερχόμενου πακέτου της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.