ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

ΗΠΑ: Το ΔΝΤ αφαίρεσε προσωρινά τον εθιμοτυπικό τίτλο του Ρώσου εκπροσώπου στην εκτελεστική επιτροπή

Ο τίτλος δίνεται παραδοσιακά στο μακροβιότερο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ

ΗΠΑ: Το ΔΝΤ αφαίρεσε προσωρινά τον εθιμοτυπικό τίτλο του Ρώσου εκπροσώπου στην εκτελεστική επιτροπή

Τον εθιμοτυπικό τίτλο του πρύτανη που είχε ο Ρώσος Αλεξέι Μοζίν, αφαίρεσε προσωρινά η εκτελεστική επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξαιτίας της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Ήταν ένας εύκολος τρόπος για τις χώρες της Δύσης, που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΝΤ, να επικρίνουν τη Ρωσία στο πλαίσιο του Ταμείου.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, η κίνηση δεν επηρεάζει τη δυνατότητα του Μοζίν να εκπροσωπεί τη Ρωσία στη λήψη αποφάσεων από την εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν τρόπους για να περιορίσουν την επιρροή της Ρωσίας στο ΔΝΤ, στη δημιουργία του οποίου συνέβαλε η Σοβιετική Ένωση αλλά δεν εντάχθηκε ποτέ μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία εντάχθηκαν στο ΔΝΤ το 1992, έναν χρόνο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.