ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε ζάχαρη, αλάτι, καπνά. τσιγάρα, αλκοόλ! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Ισραήλ για τους γυμνούς Παλαιστίνιους: «Ήταν άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία» – Δεν επιβεβαιώνει ότι ήταν μέλη της Χαμάς

Διαψεύδονται τα όσα ισχυρίστηκαν τα ισραηλινά ΜΜΕ, περί σύλληψης ανδρών που βγήκαν από τα τούνελ

Ισραήλ για τους γυμνούς Παλαιστίνιους: «Ήταν άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία» – Δεν επιβεβαιώνει ότι ήταν μέλη της Χαμάς

Η κυβέρνηση του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι είναι αληθινές οι εικόνες με τους γυμνούς Παλαιστίνιους, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε άμεσα ότι είναι μέλη της Χαμάς. 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νετανιάχου, Εϊλόν Λεβί, δήλωσε την Παρασκευή πως οι γυμνοί άνδρες με τα εσώρουχα και δεμένα τα χέρια στην μέση του δρόμου βρίσκονται σε στρατεύσιμη ηλικία και εντοπίστηκαν σε μέρος που έπρεπε να είχε εκκενωθεί. 

«Μιλάμε για άτομα που συλλαμβάνονται στην Τζαμπαλίγια και την Σετζάγια, στην πόλη της Γάζας, προπύργια της Χαμάς και κέντρα βάρους των μαχών. Μιλάμε για άνδρες στρατιωτικής ηλικίας, οι οποίοι ανακαλύφθηκαν σε περιοχές που υποτίθεται ότι είχαν εκκενώσει πολίτες πριν από εβδομάδες» ανέφερε ο Λεβί.

Να θυμίσουμε ότι μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο ανταποκριτής της αραβόφωνης υπηρεσίας Al-Araby Al-Jadeed του δικτύου The New Arab, Ντιά αλ Καχλούτ, τον οποίο αναγνώρισαν στις εικόνες συνάδελφοι και συγγενείς του.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, με έδρα το Λονδίνο, αναφέρει σε ανάρτησή στο Χ ότι «ο Ισραηλινός στρατός κατοχής συνέλαβε δεκάδες κατοίκους της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του ανταποκριτή του The New Arab» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε δημοσίευμα στην αγγλόφωνη έκδοση του The New Arab υπογραμμίζεται ότι ο δημοσιογράφος είναι ένας από τους δεκάδες που «συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα και εξαναγκάστηκαν να γδυθούν».

Ακολούθως, υποβλήθηκαν σε σωματικούς ελέγχους και «εξευτελίστηκαν, προτού μεταφερθούν σε άγνωστη τοποθεσία», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Ραμί Άμπντου, πρόεδρος του Ευρωμεσογειακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας ΜΚΟ που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ότι αναγνώρισε τον δημοσιογράφο, καθώς επίσης και τον διευθυντή ενός σχολείου και έναν υπάλληλο του ΟΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Nα θυμίσουμε ότι τις φωτογραφίες τις είχε διαρρεύσει ο ίδιος Στρατός του Ισραήλ σε ισραηλινά ΜΜΕ, τα οποία υποστήριζαν ότι οι άνδρες που είχαν συλληφθεί είχαν αιχμαλωτιστεί όταν έβγαιναν από τούνελ της Χαμάς, ωστόσο η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.