Ισραήλ: Σοκαριστικές μαρτυρίες επιζώντων της επίθεσης στο φεστιβάλ Nova – «Η Χαμάς βίαζε ομαδικά θύματα και τα ακρωτηρίαζε»

Αρκετοί άνθρωποι διηγήθηκαν τρομακτικά στοιχεία βασανιστηρίων και δολοφονιών

Ισραήλ: Σοκαριστικές μαρτυρίες επιζώντων της επίθεσης στο φεστιβάλ Nova – «Η Χαμάς βίαζε ομαδικά θύματα και τα ακρωτηρίαζε»

Η αστυνομία του Ισραήλ δημοσιοποίησε μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που περιγράφουν τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν θύματα των φρικαλεοτήτων της Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Επιζώντες της σφαγής του Nova Festival περιέγραψαν στην ισραηλινή αστυνομία ότι είδαν μια γυναίκα να ακρωτηριάζεται από τη Χαμάς πριν την πυροβολήσει ένας τρομοκράτης στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ενός ομαδικού βιασμού.

https://www.bitchute.com/video/sT8asA2TDnLr/

Αρκετοί άνθρωποι που συμμετείχαν στη συλλογή και την αναγνώριση των σορών που βρέθηκαν μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου διηγήθηκαν τρομακτικά στοιχεία βασανιστηρίων και δολοφονιών στους αξιωματούχους, αναφέροντας μάλιστα ότι τους πυροβολούσαν στα γεννητικά όργανα.

«Υπήρχε η σορός μιας γυναίκας που είχε κηλίδα αίματος στα γεννητικά της όργανα, στην αρχή σκέφτηκα ότι μπορεί να είχε ένα ατύχημα από φόβο», είπε μια γυναίκα.

«Όταν την πήραμε ξέραμε σίγουρα ότι ήταν αίμα». Άλλος μάρτυρας είπε στους αξιωματικούς: «Κυρίως υπήρχαν πολλά τραύματα από πυροβολισμούς, επίσης στοχευμένοι πυροβολισμοί στην περιοχή των ανδρικών γεννητικών οργάνων και το είδαμε αυτό πολύ.

Είχαν ένα θέμα με τα σεξουαλικά όργανα, τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες».

«Οι γυναίκες που δεχτήκαμε, ήταν πολίτες, είδαμε κυρίως είτε ακρωτηριασμό στήθους είτε πυροβολισμό μόνο στο στήθος, απλά πυροβολισμό από τη μια πλευρά του στήθους στην άλλη. Είχαν τις αισθήσεις τους όταν έφτασαν σε εμάς.

Για τους άντρες ήταν τα γεννητικά τους όργανα, πυροβολούσαν γεννητικά όργανα, είχαν κάτι με αυτό ή τα ακρωτηρίαζαν».

Σε μια από τις πιο φρικιαστικές περιγραφές, ένας μάρτυρας είπε ότι είδε τρομοκράτες της Χαμάς να βιάζει ο ένας μετά τον άλλο μια γυναίκα θύμα, ενώ εκείνη αιμορραγούσε από την πλάτη της.

Στη συνέχεια «έκοψαν το στήθος της» πριν «το πετάξουν στο δρόμο» και «παίξουν μαζί του», περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν στο φεστιβάλ καθώς εκτυλίσσονταν η αιματηρή εισβολή, είπε στο BBC ότι μπορούσε να ακούσει «τους θορύβους και τις κραυγές ανθρώπων που δολοφονούνταν, βιάζονταν, αποκεφαλίζονταν».

Ο Ρον Φρέγκερ έφυγε από το μουσικό φεστιβάλ όταν η Χαμάς επιτέθηκε και είπε ότι άκουσε γυναίκες να ουρλιάζουν για βοήθεια. «Ήμουν ξαπλωμένος σε ένα λάκκο και άκουσα ένα κορίτσι που φώναζε “με βιάζουν, με βιάζουν”», είπε στο Associated Press. Μερικά λεπτά αργότερα, άκουσε πυροβολισμούς κοντά και εκείνη σώπασε, είπε.

«Το συναίσθημα εκείνη τη στιγμή είναι αίσθημα πλήρους αδυναμίας. Είμαι ξαπλωμένος σε αυτή την τρύπα και δεν έχω καμία δυνατότητα να κάνω τίποτα», εξήγησε ο 23χρονος. «Δεν έχω όπλο, δεν έχω τίποτα, είμαι περικυκλωμένος από άλλους ανθρώπους που κρύβονται μαζί μου και είμαστε εντελώς ανίσχυροι».

Σύμφωνα με την υπουργό Ενδυνάμωσης των Γυναικών του Ισραήλ Μέι Γκολάν που μίλησε στο BBC, πολύ λίγα θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης είχαν επιζήσει από τις επιθέσεις.

Όσα επιβίωσαν, υποβάλλονται σε ψυχιατρική θεραπεία. «Αλλά πολύ, πολύ λίγοι (επέζησαν). Η πλειοψηφία δολοφονήθηκε βάναυσα», είπε. «Δεν μπορούν να μιλήσουν – ούτε με εμένα, ούτε με κανέναν από την κυβέρνηση [ή] από τα μέσα ενημέρωσης».

Αμέσως μετά την επίθεση, δόθηκε προτεραιότητα στην ταυτοποίηση των σορών και όχι στη διατήρηση αποδεικτικών στοιχείων.

Τώρα η ισραηλινή αστυνομία λέει ότι εξετάζει 60.000 βίντεο που κατασχέθηκαν από τις κάμερες του σώματος του ένοπλου της Χαμάς.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις κάμερες ασφαλείας θα εξεταστούν επίσης σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, ήταν δύσκολο να βρεθούν επιζώντες βιασμού, καθώς οι τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν πολλούς από αυτούς.

Μια εν ενεργεία στρατιώτης, η οποία μίλησε στο BBC μόνο με το μικρό της όνομα Avigayil, εξήγησε πόσο δύσκολο ήταν να προσδιοριστεί πόσα θύματα υπέστησαν σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των επιθέσεων. «Έχω αντιμετωπίσει περισσότερα από μερικά καμένα πτώματα και δεν έχω ιδέα τι πέρασαν εκ των προτέρων. Και σώματα που τους λείπει το μισό κάτω μέρος – δεν ξέρω επίσης αν βιάστηκαν.

Αλλά γυναίκες που βιάστηκαν ξεκάθαρα; Υπάρχουν αρκετές. Περισσότερες από αρκετές», είπε.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τις πιο πρόσφατες μαρτυρίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε για το πώς γυναίκες είχαν επανειλημμένα βιαστεί και ακρωτηριαστεί στο μουσικό φεστιβάλ.

«Αναφορές για γυναίκες που βιάστηκαν -επανειλημμένα βιάστηκαν- και τα σώματά τους ακρωτηριάστηκαν όσο ήταν ακόμα ζωντανά, για πτώματα γυναικών που βεβηλώθηκαν, τρομοκράτες της Χαμάς προκαλούσαν όσο το δυνατόν περισσότερο πόνο και οδύνη σε γυναίκες και κορίτσια και στη συνέχεια τα δολοφόνησαν. Είναι φρικτό», δήλωσε από τη Βοστώνη.

Οι αποκαλύψεις για την σεξουαλική βία που υπέστησαν τα θύματα και οι δηλώσεις Μπάιντεν έρχονται μετά τον ισχυρισμό του Ισραηλινού Στρατού ότι τρομοκράτες της Χαμάς πυροβόλησαν Ισραηλινές στρατιώτες «στον καβάλο, στα ευαίσθητα σημεία και στο στήθος» ως μέρος ενός «συστηματικού ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων».

Η έφεδρος στρατιωτικός Shari Mendes είπε σε εκδήλωση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα με τίτλο «Ακούστε τις φωνές μας: Σεξουαλική και με βάση το φύλο βία στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου» ότι πολλά πτώματα γυναικών θυμάτων από τις 7 Οκτωβρίου, τόσο πολιτών όσο και στρατιωτών, έφτασαν «με ματωμένα κομμένα κουρέλια ή απλώς με εσώρουχα».

«Ο διοικητής της ομάδας μας είδε αρκετές γυναίκες στρατιώτες που πυροβολήθηκαν στον καβάλο, σε ευαίσθητα σημεία, στον κόλπο ή πυροβολήθηκαν στο στήθος.

Έμοιαζε να είναι ένας συστηματικός ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων μιας ομάδας θυμάτων. Αυτές οι γυναίκες έφτασαν με τα μάτια τους ανοιχτά, το στόμα τους σε γκριμάτσες, τις γροθιές τους σφιγμένες», πρόσθεσε.

«Οι στρατιώτες με τις οποίες ασχοληθήκαμε είχαν ακόμα εκφράσεις αγωνίας στα πρόσωπά τους. Θυμάμαι μια νεαρή γυναίκα της οποίας το χέρι είχε σπάσει σε τόσα πολλά σημεία, μας ήταν δύσκολο να βάλουμε το χέρι της στο ταφικό σάβανο, καθώς και το πόδι της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περίπτωσή της ολόκληρη η αριστερή πλευρά του σώματός της ήταν τεμαχισμένη, σχισμένη, πιθανότατα από μια χειροβομβίδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.