ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις: Ενεργοποιούν διαύλους αποχώρησης αμάχων από τρία νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα (φώτο)

Τα δρομολόγια θα δημιουργηθούν από τα νοσοκομεία al Shifa, Rantisi και Nasser

Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις: Ενεργοποιούν διαύλους αποχώρησης αμάχων από τρία νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα (φώτο)

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή (12/11) ότι επιτρέπουν τις διαδρομές εκκένωσης από τρία νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα, προκειμένου οι άμαχοι να μετακινηθούν στα νότια της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του, ο Στρατός ανέφερε ότι τα δρομολόγια θα δημιουργηθούν από τα νοσοκομεία al Shifa, Rantisi και Nasser μετά από «επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του ισραηλινού Στρατού προς τους κατοίκους της Γάζας για εκκένωση».

«Ο ισραηλινός Στρατός επιτρέπει τη διέλευση από τα νοσοκομεία Shifa, Rantisi και Nasser στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και άνοιξε μια πρόσθετη δίοδο για να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό να εκκενωθεί προς τα νότια για την ασφάλειά του», ανέφερε.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), μοιράστηκαν αυτήν την εικόνα, δείχνοντας το μονοπάτι από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.

Τα στρατεύματα εξασφάλισαν τη δίοδο, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να φεύγουν «με τα πόδια και με ασθενοφόρα», πρόσθεσε.

Το Sky News δεν έχει δει ακόμη κανένα στοιχείο αυτής της ενέργειας.

Ο ισραηλινός Στρατός επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί «πολιτικές δομές συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων» για την «τρομοκρατική δραστηριότητά της».

Η μαχητική ομάδα έχει αρνηθεί αυτή την κατηγορία σε πολλές περιπτώσεις.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα παροτρύνει τους ανθρώπους στη βόρεια Γάζα να εκκενώσουν προς τα νότια καθώς συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του.

Ωστόσο, περιοχές στο νότο συνέχισαν να δέχονται πολλές επιθέσεις, τις οποίες η Χαμάς ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ έχει πει ότι πλήττει στόχους μαχητών σε όλη την κεντρική και νότια Γάζα επίσης, σκοτώνοντας συχνά αμάχους στη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.