ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Ισραήλ συνεχίζει να αναβάλλει… επ’ αόριστον την χερσαία επιχείρηση στην Γάζα: «Μπορεί να κάνουμε κάτι διαφορετικό»

Η Jerusalem Post αναφέρει πως το Τελ Αβίβ φοβάται άμεση εμπλοκή της Χεζμπολάχ και εν συνεχεία του Ιράν

Το Ισραήλ συνεχίζει να αναβάλλει… επ’ αόριστον την χερσαία επιχείρηση στην Γάζα: «Μπορεί να κάνουμε κάτι διαφορετικό»

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 13:44): Δέκα ημέρες μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ, που προκάλεσε εκατόμβες νεκρών το Ισραήλ συνεχίζει να αναβάλει την χερσαία επιχείρησή του στην Γάζα και μάλιστα σήμερα όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός Στρατός «η επόμενη φάση του πολέμου, μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό»!.

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ προετοιμάζονται για την επόμενη φάση της επιχείρησής τους κατά της Χαμάς στη Γάζα, αλλά τα σχέδιά τους μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις ευρέως διαδεδομένες προσδοκίες περί χερσαίας επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF.

Ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, επιπλέον πρόσθεσε:

«Προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια του πολέμου. Δεν έχουμε πει ποια θα είναι. Όλοι μιλούν για χερσαία επίθεση. Μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό», δήλωσε στην τακτική ενημέρωση με τους το δημοσιογράφους.

Το pronews.gr είναι το μόνο μέσο που από την αρχή είχε εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο το Ισραήλ είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία χερσαία επίθεση στην Γάζα.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να επιχειρήσει κατά των ενόπλων της Χαμάς μέσα στην ίδια την Γάζα αλλά αυτό θα είναι ικανό να επιτευχθεί μόνο συγκεντρώνοντας 300.000 στρατό με τις απώλειες να φτάνουν ακόμα και τους 50.000 νεκρούς καθώς μιλάμε για επιχείρηση μέσα σε μια πόλη των 2+ εκατομμυρίων κατοίκων.

Μια επιχείρηση καταδικασμένη να αποτύχει, φυσικά. Αλλιώς θα την είχαν επιχειρήσει εδώ και χρόνια.

Όλα αυτά παράλληλα με την γνώση από μέρους των Ισραηλινών ότι στην Γάζα βρίσκονται σε μάχιμη ηλικία 200.000 Παλαιστίνιοι (18-40 ετών), ενώ θεωρείται αδύνατο η Χαμάς να μην έχει κάνει σχέδια και να μην έχει ετοιμάσει παγίδες θανάτου μέσα στην τεράστια από μπετόν πόλη.

Πάντως ο βασικότερος λόγος για τον οποίο αναβάλλεται διαρκώς η ισραηλινή επιχείρηση στην Γάζα είναι οι φόβοι του Τελ Αβίβ για άμεση εμπλοκή της σιιτικής Χεζμπολάχ στον πόλεμο όπως αναφέρει η Jerusalem Post, η οποία επικαλείται στρατιωτικές πηγές.

Με λίγα λόγια φοβούνται μία επίθεση στα βόρεια της χώρας.

Αν υπάρχει κάτι που έχει γίνει κατανοητό είναι ότι το Ισραήλ, άσχετα με το τι ισχυρίζεται, δεν μπορεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Χεζμπολάχ, έχει πολλαπλάσια ισχύ σε σχέση με την Χαμάς και σε εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Και είναι ίσως η μόνη παραστρατιωτική οργάνωση στον κόσμο που μπορεί και έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει σαν τακτικός στρατός.

Το πρόβλημα είναι πως αν εμπλακεί στον πόλεμο η Χεζμπολάχ, τότε θα εμπλακεί και το Ιράν και το μέγεθος του Ιράν είναι πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.