Μια όχι και τόσο επιτυχημένη πλαστική μύτης…

Καίριο κτύπημα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Κίεβο: Κτύπησαν την έδρα της διαβόητης ουκρανικής SBU

Λίγες ημέρες μετά το άγριο πιστολίδι μεταξύ ανδρών της SBU και της GUR στο Κίεβο

Καίριο κτύπημα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Κίεβο: Κτύπησαν την έδρα της διαβόητης ουκρανικής SBU

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Το αρχηγείο της διαβόητης Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στο κέντρο του Κιέβου αποτέλεσε στόχο ρωσικής επίθεσης με drone. Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή, με τον Ουκρανό πρόεδρο να υποστηρίζει ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το γραφείο του επικεφαλής της υπηρεσίας, καθώς συνήθως έτσι κάνουν τα drones.

«Μίλησα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Πόκλαντ. Δυστυχώς, ένα ρωσικό drone έπληξε το κεντρικό κτίριο της SBU στην οδό Βολοντίμιρσκα, στο Κίεβο, απέναντι από τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας», ανέφερε ο περίλυπος Ζελένσκι σε ανάρτησή του.

«Το drone είχε ως άμεσο στόχο το γραφείο του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας στο συγκεκριμένο κτίριο», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ακόμη ότι έδωσε εντολή στον Πόκλαντ να προετοιμάσει «ουσιαστική απάντηση» στη Ρωσία, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να είναι αντίστοιχη του πλήγματος όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Συνεχείς επιθέσεις στο Κίεβο

Το πλήγμα κατά της SBU σημειώνεται σε μια περίοδο έντονης ρωσικής αεροπορικής δραστηριότητας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας. Το Κίεβο έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο αλλεπάλληλων επιθέσεων με drones, με τις ουκρανικές αρχές να αναφέρουν ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Η περιοχή γύρω από την οδό Βολοντίμιρσκα θεωρείται ιδιαίτερα συμβολική, καθώς βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, κοντά σε σημαντικά μνημεία, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας.

Η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο κτίριο της SBU αποτέλεσε στόχο, ενώ οι πληροφορίες για τις ζημιές και τον ακριβή χαρακτήρα της επίθεσης προέρχονται μέχρι στιγμής από την ουκρανική πλευρά.

Το περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την εσωτερική κρίση που ξέσπασε στις ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, με ανταλλαγή πυρών μεταξύ στελεχών της SBU και της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GUR στο Κίεβο, γεγονός που ο Ζελένσκι χαρακτήρισε «απολύτως ντροπιαστικό».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.