ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κατασχέθηκε το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου Ν.Πουμπιάνσκι στο Γιβραλτάρ

Στο στόχαστρο των κυρώσεων της ΕΕ βρίσκεται ο επιχειρηματίας

Κατασχέθηκε το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου Ν.Πουμπιάνσκι στο Γιβραλτάρ

Κατασχέθηκε το γιοτ του Ρώσου Ντιμίτρι Πουμπιάνσκι στον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ, μετά την προσφυγή μιας πιστώτριας τράπεζας, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, που συνδέουν αυτό το μέτρο με τις βρετανικές κυρώσεις.

Για το σκάφος, με σημαία Μάλτας, το οποίο ονομάζεται Axioma, «είχε κατατεθεί αίτημα κατάσχεσης εκ μέρους μιας μεγάλης διεθνούς τράπεζας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Γιβραλτάρ», ανέφερε χθες η κυβέρνησή του.

Το Γιβραλτάρ επέτρεψε στο γιοτ να εισέλθει στο λιμάνι του, κάτι που απαγορευόταν βάσει των βρετανικών κυρώσεων σε βάρος Ρώσων επιχειρηματιών , «προς το συμφέρον των πιστωτών που είχαν καταθέσει αγωγή σε βάρος του σκάφους», συμπλήρωσαν οι αρχές του Γιβραλτάρ, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Το πλοίο κατασχέθηκε από τον δικαστή που είναι επιφορτισμένος με ναυτιλιακές υποθέσεις «μέχρι νεωτέρας», σημείωσαν.

Αφού συνάντησε τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ Φαμπιάν Πικάρντο, η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας χαιρέτισε σήμερα με μήνυμά της στο Twitter την «κατάσχεση από το Γιβραλτάρ του σούπερ γιοτ του Ντιμίτρι Πουμπιάνσκι βάσει βρετανικών κυρώσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επικεφαλής του κολοσσού αγωγών ΤΜΚ, ο Ντμίτρι Πουμπιάνσκι βρίσκεται, επίσης, στο στόχαστρο κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.