ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίεβο: Υποστηρίζει ότι κατέρριψε και δεύτερο ρωσικό ιπτάμενο ραντάρ Α-50U

Ρωσία: "Καταρρίφθηκε από φίλια πυρά"

Κίεβο: Υποστηρίζει ότι κατέρριψε και δεύτερο ρωσικό ιπτάμενο ραντάρ Α-50U

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή 23/2 ότι κατέρριψε ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου Beriev A-50U.

Η πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από την ρωσική πλευρά, αλλά βέβαια χωρίς αναφορά σε δραστηριότητα των Ουκρανών.

Ρωσικές πηγές ανέφεραν πως το κατασκοπευτικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από την κατεχόμενη Μαριούπολη. Το Beriev συνετρίβη στην περιοχή του Κράσνονταρ, έπειτα από χτύπημα που δέχτηκε πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.

«Το Α-50 με το διακριτικό κλήσης Bayan πέταξε για τελευταία φορά» ανέφερε ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Μίκολα Όλεσουκ, σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, «χάρη σε μια κοινή επιχείρηση της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου και της πολεμικής αεροπορίας ένα ακόμη πολύτιμο ρωσικό αεροσκάφος A-50U καταρρίφθηκε πάνω από την Αζοφική Θάλασσα».

Υπάρχουν μάλιστα αναφορές από την ουκρανική πλευρά για πτώση δύο αεροσκαφών, αν και δεν επιβεβαιώνονται.

Οι Ουκρανοί είχαν καταρρίψει ένα αεροσκάφος του ίδιου τύπου στις 15 Ιανουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.