ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κίνα προς Ισραήλ: «Να μην απαντήσετε στην επίθεση του Ιράν»

Ζήτησε αυτοσυγκράτηση μετά την ρίψη των πυραύλων και drone αλλά δείχνει κυρίως προς το Τελ Αβίβ

Κίνα προς Ισραήλ: «Να μην απαντήσετε στην επίθεση του Ιράν»

Εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Κίνας, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η χώρα είναι σοβαρά προβληματισμένη από την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτόξευση ιρανικών drones, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ αλλά αν και μιλά για “ηρεμία” και από τις δύο πλευρές εντούτοις το μήνυμα είναι περισσότερο προς το Τελ ΑΒίβ.

«Η Κίνα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές εκτοξεύσεις.

Αυτός ο κύκλος των εντάσεων «αποτελεί παράπλευρη συνέπεια του πολέμου στην Γάζα» και ο κατευνασμός αυτής της πολεμικής διαμάχης αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η Κίνα δείχνει ότι δεν θα θέσει κανείς παρακώλυση του διεθνούς εμπορίου και τιμών καυσίμων και αυτό είναι κάτι που το Ισραήλ θα πρέπει να θέσει σοβαρά υπόψη.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγο μετά την ισραηλινή ανακοίνωση ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει πώς θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου το Ιράν, παρά το ότι το Ιράν θεωρεί το θέμα λήξαν καθώς ήταν απάντηση στο ισραηλινό χτύπημα στην πρεσβεία στην Συρία.

Το Ιράν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να μην αντιδράσει στρατιωτικά στην πρωτοφανή επίθεση την οποία εξαπέλυσε στη διάρκεια την νύκτας και παρουσίασε ως δικαιολογημένη απάντηση στο πλήγμα που κατέστρεψε το προξενείο του στη Δαμασκό.

«Η επίθεσή μας τελείωσε και δεν επιθυμούμε να τη συνεχίσουμε, αλλά θα απαντήσουμε δυναμικά αν το Ισραήλ στοχεύσει τα συμφέροντά μας» είπε το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής του ιρανικύ επιτελείου στρατού, Μοχαμάντ Μπαγκερί, ενώ πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι η οποιαδήποτε υποστήριξή της σε μία απάντηση αντιποίνων του Ισραήλ, θα έχει ως συνέπεια την στοχοθέτηση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από το Ιράν.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός όμως δείχνει ότι θέλει να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα παρά τις παροτρύνσεις περί ησυχασμού και από τις ΗΠΑ.

Η Τεχεράνη όμως προειδοποιεί: «Αν το ισραηλινό καθεστώς διαπράξει νέο σφάλμα, η απάντηση του Ιράν θα είναι σημαντικά πιο σοβαρή».

Πάντως στρατιωτικά αρκετοί ήδη έχουν παρατηρήσει ότι το ισραηλινό απόθεμα αεράμυνας και κυρίως αντιβαλλιστικών πυραύλων έχει σχεδόν εξαντληθεί και ένα νέο ιρανικό χτύπημα ίσως δύσκολα έως αδύνατον θα μπορούσε να αναχαιτιστεί.

Μάλιστα από τα βίντεο ήδη παρατηρήθηκε ότι το δεύτερο κύμα βαλλιστικών πυραύλων αποτελούμενο από 6 ιρανικούς πυραύλους προσπάθησε να σταματήσει από μόλις έναν πύραυλο ARROW!

Αν σκεφτούμε ότι μόνο το ιρανικό οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων αποτελείται από 5.000 πυραύλους μάλλον δείχνει ότι ο Μ.Νετανιάχου βαδίζει σε “αχαρτογράφητα νερά”.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τα πυρομαχικά που απαιτήθηκαν να αναχαιτίσουν την ιρανική επίθεση έφτασαν σε κόστος το 1 δισ. δολάρια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.