Ιράν και ΗΠΑ αντάλλαξαν πυραυλικά πλήγματα – Η Τεχεράνη κτύπησε κατεχόμενες από Αμερικανούς πετρελαιοπηγές στην Συρία!

Είχε χτυπηθεί η αμερικανική βάση στην Χαζάκα

Ιράν και ΗΠΑ αντάλλαξαν πυραυλικά πλήγματα – Η Τεχεράνη κτύπησε κατεχόμενες από Αμερικανούς πετρελαιοπηγές στην Συρία!

Αεροπορικά πλήγματα κατά ιρανικών δυνάμεων και σιιτικών οργανώσεων που βρίσκονται υπό την επιρροή της Τεχεράνης, εξαπέλυσε η αμερικανική Αεροπορία στην Συρία, ως αντίποινα για την επίθεση με UAV σε αμερικανική βάση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός και να τραυματιστούν ακόμη έξι, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το Πεντάγωνο.

Πάντως δεν ανακοινώθηκε σε ποια τοποθεσία έπληξαν τις ιρανικές δυνάμεις.

Η επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έγινε εναντίον της αμερικανικής βάσης κοντά στη Χαζάκα (βορειοανατολικά), χθες Πέμπτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως το UAV ήταν ιρανικής προέλευσης, προστίθεται.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα έβαλαν στο στόχαστρο οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, βασικού συμμάχου της Δαμασκού, μαζί με την Ρωσία στον πόλεμο στη Συρία.

«Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε αντίδραση στην επίθεση καθώς και σε σειρά πρόσφατων επιθέσεων εναντίον δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού από οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης», διευκρίνισε ο κ. Όστιν, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι Αμερικανοί έχουν βάσεις στην Συρία κυρίως στην περιοχή της Deir Ezzor αλλά και στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η διεθνής κοινότητα στην περίπτωση αυτή δεν θεωρεί πως είναι δυνάμεις κατοχής σε ένα ανεξάρτητο κράτος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.