ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρεμλίνο για τις πολεμικές δηλώσεις του Ε.Μακρόν: «Θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα του Ναπολέοντα 200 χρόνια πριν και λέει ανοησίες»

«Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο αν θέλει ειρήνη» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Κρεμλίνο για τις πολεμικές δηλώσεις του Ε.Μακρόν: «Θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα του Ναπολέοντα 200 χρόνια πριν και λέει ανοησίες»

Το Κρεμλίνο ερμηνεύει τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν ως απόφαση της Γαλλίας να αναμειχθεί βαθύτερα στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την πρότασή του για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επέμεινε την Πέμπτη πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται αυτό το σενάριο, τονίζοντας πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να εμφανίζονται αδύναμοι απέναντι στη Ρωσία και πως πρέπει να γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην κερδίσει ποτέ η Ρωσία.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας, χαρακτήρισε «τρελά και παρανοϊκά όνειρα» τα σχόλια του Μακρόν. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, από την πλευρά του, είχε κάνει λόγο για «επικίνδυνες ψευδαισθήσεις μεγαλείου».

«Οι μικροπρεπείς και τραγικοί κληρονόμοι του Βοναπάρτη, προσπαθώντας να φορέσουν τις χρυσές επωμίδες που ξηλώθηκαν πριν από 200 χρόνια, επιθυμούν εκδίκηση με ναπολεόντειο μέγεθος και εκστομίζουν άγριες και εξαιρετικά επικίνδυνες ανοησίες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μακρόν: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο αν θέλει ειρήνη
Ο Γάλλος πρόεδρος, υπερασπιζόμενος τις θέσεις του, επικαλέστηκε το αρχαίο λατινικό γνωμικό, λέγοντας πως η Ευρώπη «πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο εάν θέλει την ειρήνη». «Η Ρωσία του Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία, εάν νικήσει», είπε και πρόσθεσε: «Με τη νίκη της Ρωσία, η αξιοπιστία της Ευρώπης θα μηδενιστεί».

Στέλνοντας μήνυμα στους υπόλοιπους δυτικούς συμμάχους, και κυρίως στο Βερολίνο με το οποίο μαίνεται μια υπόγεια κόντρα για την περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως είναι σημαντικό η Ευρώπη να μην έχει «κόκκινες γραμμές», καθώς αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία από το Κρεμλίνο και το ενθαρρύνει να συνεχίσει την εισβολή.

Όταν ρωτήθηκε για το πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, ποια θα ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο Γάλλος Πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει υποστηρίζοντας πως «έχω λόγους να μην είμαι ακριβής». «Δεν πρόκειται να δώσω στον Πούτιν το σχέδιο», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μακρόν ισχυρίστηκε πως πρόθεσή του «δεν είναι η διεξαγωγή επίθεσης στη Ρωσία». «Δεν θα πάρουμε ποτέ μια τέτοια πρωτοβουλία», είπε, παραβλέποντας ωστόσο το γεγονός πως η Μόσχα έχει τονίσει, εν είδει τελεσιγράφου, πως η αποστολή στρατού στην Ουκρανία θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε σύγκρουση. «Απέναντι στην κλιμάκωση» της Μόσχας, είπε ο Μακρόν, «πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο ίδιος ανέφερε ότι το Κίεβο βρίσκεται σε «δύσκολη» κατάσταση επί του πεδίου και ως εκ τούτου απαιτείται μεγαλύτερη υποστήριξη από τους συμμάχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.