ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ξεκινά η μάχη του Κράματορσκ: Οι Ρώσοι επιτίθενται κατά κύματα – Κατέλαβαν την Μπογκντάνοβκα

Η πτώση του θα οδηγήσει στον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς από την Μόσχα δέκα χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης του 2014

Ξεκινά η μάχη του Κράματορσκ: Οι Ρώσοι επιτίθενται κατά κύματα – Κατέλαβαν την Μπογκντάνοβκα

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθήθηκαν στο ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ και ελέγχουν πλήρως κάθε σημείο περιμετρικά της πόλης, ενώ ετοιμάζονται να κινηθούν νότια για το Κραματόρσκ που αποτελεί τον βασικό στρατηγικό τους στόχο, ενώ η 200η Ταξιαρχία Φρουρών του Βόρειου Στόλου κατέλαβε την Μπογκντάνοβκα στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ.

Μετά την κατάληψη και του Ιβανίφσκι, οι Ρώσοι έχουν εξαλείψει τις αμυντικές προεξοχές των Ουκρανών και πλέον η κατάσταση για τους Ουκρανούς στο Τσασόβ Γιαρ γίνεται δραματική. 

Χθες, ρωσικές μονάδες, με την υποστήριξη 32 τεθωρακισμένων, νέα επίθεση.

Η ομάδα εφόδου των Ρώσων κατάφερε να ελέγξει το ανατολικό τμήμα της πόλης.

Ο κυκλωτικός ελιγμός των ρωσικών μονάδων προς το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ, θα φέρει το τέλος της ουκρανικής κατοχής στο Ντονέτσκ.

Οι περιοχές αυτές κατοικούνται κατά 70% από ρωσόφωνους.

Το Τσάσιβ Γιαρ που είναι ο διοικητικός κόμβος των Ουκρανών δυτικά του Μπάκχμουτ είναι πετρώδες, υπερυψωμένο σημείο που αποτέλεσε και το σημείο από το οποίο οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν ουσιαστικά να κρατήσουν το Μπακχμούτ μέσω των μονάδων πυροβολικού που είχαν εγκαταστήσει εκεί ενώ επέτρεπε την καλύτερη επιτήρηση του πεδίου.

Η κατάληψη του Κραματόρσκ θα σημάνει την πτώση της πόλης που οι Ουκρανοί μετέτρεψαν σε πρωτεύουσα του Ντονιέτσκ, πριν την επανάσταση του 2014 και την ανάληψη του ελέγχου της ομώνυμης πρωτεύουσας από τους ρωσόφωνους.

Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο ολόκληρης της μέχρι σήμερα Ουκρανίας,

Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος το 2022 έχει πληθυσμό 150.084 κατοίκους.

Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Καζέννυι Τόρετς που είναι δεξιός παραπόταμος του Σεβέρσκι Ντονέτς.

Οι Ρώσοι φιλοδοξούν να καταλάβουν το Κραμαρόσσκ μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν διαθέσει 150.000 χερσαίων δυνάμεων στο τομέα αυτό, οι οποίες εξορμούν κατά κύματα και πολιορκούν το Τσάσιβ Γιαρ ο το οποίο μέχρι τα μέσα Μαΐου υπολογίζεται ότι θα έχει εκκαθαριστεί οριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.