ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκίνησαν σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και Ντόνμπας – Οι Ρώσοι προελαύνουν προς Ορίκχιβ και Βούλενταρ

Μετά το πέρας των προεδρικών εκλογών οι Ρώσοι μπαίνουν στην τελική φάση του ουκρανικού πολέμου

Ξεκίνησαν σφοδρές ρωσικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και Ντόνμπας – Οι Ρώσοι προελαύνουν προς Ορίκχιβ και Βούλενταρ

Οι Ρώσοι αμέσως μετά το πέρας των προεδρικών εκλογών τους και την «νωπή» λαϊκή εντολή για συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι την απελευθέρωση των θεωρούμενων ρωσικών πόλεων ξεκίνησαν επιθέσεις σε τρία σημεία του μετώπου.

Μετά την κατάληψη του Ραμποτίνο στην Ζαπορίζια, προελαύνουν βορειοδυτικά του Βέρμποβο με σκοπό να μετακινήσουν την γραμμή επαφής στο Ορίκχιβ!

Στο μέτωπο της Ζαπορίζια όμως οι Ρώσοι κατέλαβαν και τον οικισμό Μίρνε στα δυτικά του Βούλενταρ και ανατολικά του Ορίκχιβ, δημιουργώντας νέο σοβαρό πρόβλημα στους Ουκρανούς οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μία ακόμα δύναμη ελιγμού που μπορεί να τους απειλήσει από τα ανατολικά.

Η Μίρνε οχυρώθηκε από τους Ρώσους και ξεκινούν μία ακόμα διείσδυση.

Με μία πρώτη εκτίμηση οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Ορίκχιβ από δύο κατευθύνσεις.

https://twitter.com/ZAM90Z/status/1769384187243466855

Επίθεση όμως ξεκίνησαν οι Ρώσοι και στην Σεμένκοβα, 60 χλμ. δυτικά της Αβντιίβκα.

Επιτίθεται στην κωμόπολη από τρεις κατευθύνσεις. Οι Ουκρανοί σύμφωνα με πληροφορίες έχω συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις σε αριθμούς και προσπαθούν να κρατήσουν την περιοχή διότι ακολουθούν μεγάλες πεδινές εκτάσεις σχεδόν μέχρι το Βούλενταρ.

Ρωσική έφοδος αναμένεται και στο Τσάσιβ Γιαρ καθώς οι Ρώσοι έχουν καταλάβει πλήρως το Ιβανίτσκι και έχουν πλέον δίοδο για να μπουν από τη νότια «πύλη» της πόλης.

Η Ρωσία εξουθενώνει την Ουκρανία ακολουθώντας την στρατηγική των 1000 μικρών «τσιμπημάτων» καθώς πραγματοποιεί μικρές επιθέσεις σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει σε όλο το μήκος της πρώτης γραμμής, επομένως τέτοιες επιθέσεις την εξουθενώνουν και φέρνουν στη Ρωσία, αν και μικρά στην αρχή, ωστόσο καταλυτικά στην συνέχεια αποτελέσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.