ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λωρίδα της Γάζας: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παγιδευμένοι γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης

Λωρίδα της Γάζας: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι παγιδευμένοι γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι ελπίζουν να φύγουν σήμερα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό εδώ και μέρες και βρίσκεται σε περιοχή που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τη Χαμάς.

Παράλληλα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, στο ενδεχόμενο συμφωνίας για να αφεθούν ελεύθεροι κάποιοι από τους 240 ομήρους της Χαμάς, προϋπόθεση κατ’ αυτόν για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

«Όσο λιγότερο μιλήσω για το ζήτημα αυτό, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα», είπε ο κ. Νετανιάχου, χωρίς να αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους, καθώς πλέον διανύει την 38η ημέρα του ο πόλεμος που ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα διέπραξε άνευ προηγουμένου επίθεση με 1.200 νεκρούς, κυρίως αμάχους, την πιο πολύνεκρη από καταβολής του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Έκτοτε στη Λωρίδα της Γάζας οι ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 11.180 ανθρώπους, επίσης στην πλειονότητά τους άμαχους, ανάμεσά τους 4.609 παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Οι μάχες επικεντρώνονται στην πόλη της Γάζας, στο βόρειο τμήμα του θυλάκου, κυρίως γύρω από νοσοκομεία όπου ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως βρίσκονται στρατηγικές υποδομές της Χαμάς, η οποία χρησιμοποιεί ασθενείς και άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες», όπως επιμένει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ολοκληρωτική πολιορκία που επέβαλε το Ισραήλ την 9η Οκτωβρίου στερεί από τον πληθυσμό του παλαιστινιακού θυλάκου το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, ενώ 1,6 εκατ. από τα 2,4 εκατ. κατοίκους έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, και η ανθρωπιστική κατάσταση χαρακτηρίζεται καταστροφική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.