«Η τύχη των μελών του πληρώματος αυτών των πλοίων και η υγεία τους είναι ακόμη άγνωστη»

Δύο ξένα πλοία κατέλαβαν ουκρανοί εθνικιστές στη Μαριούπολη και κρατούν ομήρους τα πληρώματά τους, όπως αναφέρει η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της «Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», σύμφωνα με το RIA Novosti και το TASS.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται και για το βουλγαρικό «Τσάρεβνα».

«Στο λιμάνι της Μαριούπολης, οι ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ξένα πλοία το «Τσάρεβνα» και το «Lady Augusta».

Κρατούν σε ομηρία τα πληρώματα αυτών των πλοίων, μάλιστα οι εθνικιστές του Αζόφ εκτόξευσαν όλμους 120 χιλιοστών, διάφορους τύπους εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και φορητά όπλα από τα καταστρώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η τύχη των μελών του πληρώματος αυτών των πλοίων και η υγεία τους είναι ακόμη άγνωστη. Η λαϊκή πολιτοφυλακή του DNR μαζί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σώσουν τις ζωές των ναυτικών που κρατούνται από τους Ουκρανούς εθνικιστές», ανέφερε το TASS επικαλούμενο την ανακοίνωση του DNR.

Το Κέντρο Εκτάκτων Καταστάσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας διέψευσε τις πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης για το βουλγαρικό πλοίο «Τσάρεβνα» – Tsarevna.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διευκρίνισε στη βουλγαρική τηλεόραση ότι είναι σε επαφή με τους Βούλγαρους ναυτικούς και «αυτή τη στιγμή όλοι είναι καλά».