ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Μάχη για τη ζωή της» δίνει η 84χρονη που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς την Κυριακή

Η οικογένειά της εκλιπαρούσε για φάρμακα - Απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από το σπίτι της στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ

«Μάχη για τη ζωή της» δίνει η 84χρονη που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς την Κυριακή

«Μάχη για τη ζωή της» δίνει σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές στο Ισραήλ, η 84χρονη Έλμα Αβραάμ που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς την περασμένη Κυριακή.

Η Έλμα απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από το σπίτι της στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ ήταν αυτοεξυπηρετούμενο μέλος της κοινότητας, λένε οι συγγενείς της.

Η 84χρονη απελευθερώθηκε μαζί με άλλους 16 ομήρους, συμπεριλαμβανομένης μιας 4χρονης Αμερικανοϊσραηλινής, κατά την τρίτη ημέρα της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ενώ οι υπόλοιποι όμηροι ήταν καλά στην υγεία τους, η κόρη της Έλμας είπε σε δημοσιογράφους ότι η μητέρα της έφτασε με 40 σφυγμούς και υποθερμία (28°C).

Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Σορόκα στην πόλη Μπεέρ Σέβα ανέφερε ότι η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη και ότι νοσηλεύεται σε καταστολή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η οικογένειά της εκλιπαρούσε για φάρμακα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο, η Τάλι Αμάνο υποστήριξε ότι η μητέρα της θα είχε πεθάνει εάν διακομιζόταν στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα.

Ανέφερε πως εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, για τα οποία όμως ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή και η κατάσταση της υγείας της ήταν υπό πλήρη έλεγχο.

Όπως είπε η κόρη της 84χρονης, απευθύνθηκε στον Ερυθρό Σταυρό εκλιπαρώντας να στείλει φάρμακα στη μητέρα της.

«Περιμέναμε στην είσοδο, με ένα δέμα που είχε φάρμακα για εκείνη», αφηγήθηκε, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση σε ομήρους.

Εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως συναντήθηκε με οικογένειες που ήθελαν να παραδώσουν φάρμακα για συγκεκριμένους ομήρους με προβλήματα υγείας, αλλά τους εξήγησε πως δεν μπορούσαν να τα παραλάβουν.

«Εξακολουθούμε να ζητάμε πρόσβαση στους ομήρους, όπως κάναμε από την πρώτη κιόλας ημέρα», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στείλαμε γιατρό να συνοδεύσει και να φροντίσει την κυρία Έλμα Αβραάμ κατά τη μεταφορά της, μαζί με άλλους ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.