ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη ρωσική επίθεση από αέρος σε λιμάνια του Δούναβη μέσω των οποίων οι Ουκρανοί επιχειρούν να σπάσουν το εμπάργκο στα σιτηρά

Εκτοξεύθηκαν δεκάδες drone αυτοκτονίας (βίντεο)

Μεγάλη ρωσική επίθεση από αέρος σε λιμάνια του Δούναβη μέσω των οποίων οι Ουκρανοί επιχειρούν να σπάσουν το εμπάργκο στα σιτηρά

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα μαζική επίθεση με drones Geran-2 και πυραύλους εναντίον τριών ουκρανικών λιμένων στην περιοχή του Δούναβη κοντά στα σύνορα με την Ρουμανία, μέσω των οποίων το Κίεβο προσπαθεί να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Μόσχα στα ουκρανικά σιτηρά.

Η Μόσχα εκτός από τα λιμάνια Ρένι και Ισμαήλ έπληξε για πρώτη φορά το λιμάνι Κιλίγια (Kiliya) και τα μικρότερα λιμάνια Τσερνομόρσκ και Γιούζνι στην Οδησσό. 

Σύμφωνα με Ρουμάνους και Ουκρανούς, η ρωσική επίθεση διήρκεσε τρεις ώρες και εκτοξεύτηκαν 33 πύραυλοι και drones.

Το βίντεο δείχνει ρωσική επίθεση και ισχυρή έκρηξη στην περιοχή Kiliya, ένα λιμάνι, το οποίο είναι το κύριο σημείο μεταφόρτωσης στη διαδρομή Μαύρη Θάλασσα – Δούναβης.

Επί τρεις ώρες, drones καμικάζι χτυπούσαν λιμενικές υποδομές στην περιοχή της Οδησσού.

Οι ισχυρότερες εκρήξεις σημειώθηκαν στα λιμάνια του Δούναβη, Izmail, Kiliya και Reni. Αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν το αδύναμο έργο της ουκρανικής αεράμυνας.

Δείτε το βίντεο με τις προσπάθειες της ουκρανικής αεράμυνας να καταρρίψουν τα ρωσικά dronesQ

Μεταξύ άλλων, κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και αποθηκευτικοί χώροι που χρησιμοποιούσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για μεταφόρτωση διαφόρων φορτίων.

Η Διοίκηση της περιφέρειας της Οδησσού ανέφερε ότι υπέστησαν ζημιές συστήματα φόρτωσης, κτίρια γραφείων και άλλα αντικείμενα λιμενικών και γεωργικών υποδομών.

Ιδιαίτερα σημαντικοί στόχοι κτυπήθηκαν στο λιμάνι Kiliya . Οι στόχοι των Geran 2 ήταν η βιομηχανία συναρμολόγησης μη επανδρωμένων θαλάσσιων σκαφών και εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου.

Στη νυχτερινή επιδρομή συμμετείχαν επίσης στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS, τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους cruise εναντίον στόχων στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Η περιοχή Obolon της πρωτεύουσας σείστηκε από τις εκρήξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.